ПОСНА СЛАНА ТОРТА: Различити слојеви и богати укуси никога не остављају равнодушним
ПОЧЕО је пост и посне славе нам "куцају на врата", па је то и више него савршена прилика да припремите ову посластицу на постан начин.
Рецепт за посну слану торту је веома једноставан и одузеће вам свега 20-ак минута времена. Припремите укућанима и гостима ово фантастично предјело и обогатите трпезу на један "шарен" начин.
Састојци:
- паковање розен кора
- 3 кашике густина
- 250 г посног мајонеза
- вода
- 70 г посног маргарина
- 300 г туњевине
- 400 г кукуруза шећерца или једна мања конзерва од 340 г
- 5 киселих кратавчића
- 4 средње шаргарепе
- 200 г ренданог посног качкавља
Припрема:
У једну шерпицу сипајте око два децилитара воде и загрејте до кључања. Када прокључа додајте густин, који пре тога треба засебно да умешате у чинијицу са водом.
Све време мешајте, док се не разбију све грудвице, а кроз пар минута ће смеса већ постати густа и тада је склоните са ватре. Смеса брзо постане густа, зато добро припазите да не загори. У фил додајте маргарин у мешајте док се скроз не растопи.
Фил одложите да се скроз охлади, а можете га одложити и у фрижидер на 10 минута.
У три чиније одвојте туњевину, кукуруз и на коцкице исецкану шаргарепу, а затим им једнако додајте фил и мајонез.
У фил са кукурузом или са туњевином, по избору, додајте на коцкице исецкане краставчиће. Положите кору и премажите је слојем фила од кукуруза, па је прекријте кором. Други слој може бити туњевина, а трећи слој са шаргарепом.
Када преклопите последњом кором, премажите је филом од мајонеза и по жељи је можете посути посним качкаваљем. Торту одложите у фрижидер да стоји барем три сата.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)