РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ СЛАВСКУ ПОГАЧУ ЗА СВЕТОГ НИКОЛУ: Одушевићете госте њеним изгледом и укусом

Новости онлине

17. 12. 2024. у 07:00

Сезона слава је увелико почела, а будући да је у току и Божићни пост, треба водити рачуна о свему. А ево како да направите посну погачу, која проверено успева!

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ СЛАВСКУ ПОГАЧУ ЗА СВЕТОГ НИКОЛУ: Одушевићете госте њеним изгледом и укусом

Фото Shutterstock

Састојци:

  • Брашно 500 г
  • Суви квасац 1 кесица
  • Шећер 1 кашичица
  • Со 1 кашичица
  • Млака вода 300 мл
  • Уље 50 мл
  • Сирће 1 кашика

Припрема:

Ако користите свеж квасац, растворите га у мало млаке воде са шећером и оставите да надође. Ако користите суви квасац, помешајте га директно са брашном. У већу посуду ставите брашно, со, уље, сирће и надошли квасац (или суви квасац). Постепено додајте млаку воду и месите док не добијете глатко тесто. Покријте посуду крпом и оставите тесто да нарасте на топлом месту око 1 сат, или док се не удвостручи. Када тесто нарасте, премесите га и обликујте погачу. Ставите је у подмазан плех или обложен папиром за печење. Погачу пеците у претходно загрејаној рерни на 200 °C око 30-40 минута, или док не добије златносмеђу боју. Када је погача печена, извадите је из рерне и оставите да се охлади пре него што је послужите.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).

24. 12. 2024. у 12:17

Коментари (0)

УСКОРО ПАДА КЉУЧНИ ГРАД, РУСИ НАДИРУ СА СЕВЕРА, ИСТОКА И ЈУГА: Детаљна анализа украјинских стручњака о стању на фронту