ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике

Јована Васић

29. 12. 2024. у 15:00

Ликер од јаја се чува у фрижидеру и сервира потпуно хладан. У различитим земљама постоје различите верзије овог ликера, али у сваком рецепту основу чине умућена јаја.

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 12 жуманаца
  • 560 г финог шећера у праху
  • 2 ванилина шећера
  • 300 мл слатке павлаке, незаслађене
  • 520 мл коњака

Припрема:

За овај напитак помешајте жуманца са шећером у праху и мутите их миксером 3 минута, све док смеса не постане пенаста и кремаста. Прекините да мутите како бисте додали ванилин шећер и слатку павлаку, па добро промешајте. Непрестано мешајући додајте у смесу мало по мало алкохола, па све то заједно процедите кроз газу. Течност сипајте у стаклену посуду и убаците у фрижидер током ноћи. Наредног дана још једном процедите течност и ликер сипајте у флаше. Уживајте!

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ! Возач Формуле признао: Ножем сам убио оца!