КАВУРМА: Јужњачки специјалитет који прави гурмани обожавају

Јована Васић

03. 01. 2025. у 07:00

Кавурма се највише спрема на југу Србије и представља врсту јела направљену од изнутрица.

КАВУРМА: Јужњачки специјалитет који прави гурмани обожавају

Фото: Приватна архива

Изнутрице и кожица (могу се додати и чварци и комадићи меса) се испрже и конзервирају тако што се залију растопљеном свињском машћу. Служи се са туршијом или се једе хладна.

Састојци:

  • џигерица
  • месо од свињске главе
  • кожуре
  • месо од кичме
  • со, бибер, ловоров лист, црвена паприка

Припрема:

У већу шерпу сипајте воду и ставите свињску главу, месо од кичме и кожуре. Крчкајте док месо не почне да се одваја од костију. Онда повадите кости, а месо кувајте још мало. Затим извадити месо и кожуре исецкати ножем, на комаде различите величине. Тако исечено месо и кожуре вратити на ринглу да се пржи. У то убацити џигерицу, па додати воде, да не буде много густо. Док се пржи додати со, бибер, ловоров лист, паприку, по укусу. Пржити тако још неко време, неких 15 мин.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА: Светска банка упозорава Приштину - Имате највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи

ПРОПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА: Светска банка упозорава Приштину - Имате највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи

ТАКОЗВАНО Косово има највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи, упозорила је заменица директора Светске банке за Косово Џејн Спроустер истичући да Приштина што пре мора да пређе на модел конкурентног економског раста који обезбеђује више радних места и бољи квалитет живота, преноси Телеграфи.

05. 01. 2025. у 16:19

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.

03. 01. 2025. у 20:35

Коментари (0)

ЗНАМ ШТА РАДИМ: Канаваро о плановима као тренер Динама (ФОТО)