ПУЊЕНЕ КОРПИЦЕ САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО: Лако се праве, декоративне су, а укус је фантастичан
Код овог рецепта можете надев да мењате и прилагођавата вашем укусу.

Foto: Printskrin Youtube
Састојци:
За корпице:
- 300 г брашна
- 120 г путера
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица сенфа
- 1 жуманце
- 3 кашике млека
За фил:
- 100 г киселих краставаца
- 100 г обарене шаргарепе
- 100 г качкаваља
- 100 г стишњене шунке
- 100 г шампињона
- 100 мл мајонеза
- 10 маслина без коштица
Припрема:
Корпице: У чинији помешајте брашно и со, додајте исецкан путер и умесите мрвичасто тесто. Додајте жуманце, сенф и млеко, па умесите глатко тесто. Покријте чинију фолијом и ставите у фрижидер на 20 минута. Тесто растањите оклагијом, па чашом вадите кругове (величина зависи од калупа за мафине). Обложите подмазане калупе, избоцкајте тесто виљушком на неколико места и пеците у загрејаној рерни на 180 степени 15 минута.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ПРЖЕНИЦЕ: За супер почетак дана
03. 01. 2025. у 11:05Новости онлине

РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику
02. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ПИЛЕЋА САЛАТА СА КИКИРИКИЈЕМ И СУСАМОМ ЗА НОВОГОДИШЊУ ТРПЕЗУ: Са њом нема грешке
31. 12. 2024. у 14:55Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА РУСКУ САЛАТУ СА ГОВЕДИНОМ: Незаобилазна на празничној трпези
01. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)