ПУЊЕНЕ КОРПИЦЕ САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО: Лако се праве, декоративне су, а укус је фантастичан
Код овог рецепта можете надев да мењате и прилагођавата вашем укусу.

Foto: Printskrin Youtube
Састојци:
За корпице:
- 300 г брашна
- 120 г путера
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица сенфа
- 1 жуманце
- 3 кашике млека
За фил:
- 100 г киселих краставаца
- 100 г обарене шаргарепе
- 100 г качкаваља
- 100 г стишњене шунке
- 100 г шампињона
- 100 мл мајонеза
- 10 маслина без коштица
Припрема:
Корпице: У чинији помешајте брашно и со, додајте исецкан путер и умесите мрвичасто тесто. Додајте жуманце, сенф и млеко, па умесите глатко тесто. Покријте чинију фолијом и ставите у фрижидер на 20 минута. Тесто растањите оклагијом, па чашом вадите кругове (величина зависи од калупа за мафине). Обложите подмазане калупе, избоцкајте тесто виљушком на неколико места и пеците у загрејаној рерни на 180 степени 15 минута.
(trpeza)
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ПРЖЕНИЦЕ: За супер почетак дана
03. 01. 2025. у 11:05Новости онлине

РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику
02. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ПИЛЕЋА САЛАТА СА КИКИРИКИЈЕМ И СУСАМОМ ЗА НОВОГОДИШЊУ ТРПЕЗУ: Са њом нема грешке
31. 12. 2024. у 14:55Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА РУСКУ САЛАТУ СА ГОВЕДИНОМ: Незаобилазна на празничној трпези
01. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА ИЗ СРБИЈЕ: Два брата и сестра освојили 300 медаља - они су прави генијалци (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

Имају месечну плату 109.050$, а СИРОТИЊА су! Све им поједе кирија
ИМА и таквих случајева...
10. 09. 2025. у 09:24
Коментари (0)