КАКО ДА ВАМ УШТИПЦИ НЕ БУДУ МАСНИ: У тесто додајте само један састојак и неће упити ни кап уља
Уштипци су чест избор за доручак на нашим просторима. Обично их домаћице служе уз сир и кајмак, а понекад и уз домаћи џем. Међутим, дешава се да буду превише масни и да чак ни убрус на којем су се уштипци цедили не помаже. Међутим, постоји неколико начина који ће вам помоћи да пржено тесто не упије ни кап масти или уља.
Један од начина за припремање идеалних уштипака је употреба соде бикарбоне или прашка за пециво, које ћете просејати заједно са брашном. На тај начин тесто неће упијати вишак масноће код пржења у дубоком уљу.
Да уштипци не би били масни, уље у коме ћете их пржити требало би да буде добро загрејано. Када је уље довољно загрејано, оно у тренутку затвара тесто и не дозвољава му да упије вишак масноће.
Проверен начин да тесто не упије много уља или масти јесте да док месите тесто у њега додате чашицу ракије. Када умутите све састојке које користите за припрему, у то додајте чашицу ракије. Уштипци неће покупити ни кап масноће. Ово је стари трик који су још наше баке користиле. Не брините јер се укус ракије уопште неће осетити, а послужиће да тесто не буде превише масно.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ТЕСТО ЗА ПИЦУ: Лако се прави, а још брже једе
25. 12. 2024. у 07:00Новости онлине
НАЈВАЗДУШАСТИЈЕ ПОСНЕ МЕКИКЕ: Праве се брзо, а нико не може да им одоли
06. 12. 2024. у 07:00
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА "ЛУДО ТЕСТО": Од ког можете да правите све врсте пецива
28. 11. 2024. у 11:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)