НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ МАСЛАЦ: Рецепт је врло једноставан, а укус куповног не може ни да парира оваквом путеру

Јована Васић

10. 01. 2025. у 14:00

Ако волите да једете маслац и имате га стално у фрижидеру, није наодмет да вам откријемо како да га направите код куће од само два састојка.

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ МАСЛАЦ: Рецепт је врло једноставан, а укус куповног не може ни да парира оваквом путеру

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 литре неутралне павлаке од 30% масти
  • со по укусу

Припрема:

Павлаку сипајте у неку дубљу чинију, и мутите миксером на лаганој брзини. У почетку ћете добити шлаг као што је за торте, али нека вас то не збуни, само наставите да мутите уз мало повећану брзину, док не почне још више да се згушњава и да се масноћа одваја у грудвицама. У току мућења додајте со. Испод тог згрудваног слоја ће вам остати течност и то је управо оно што треба да се постигне.

Када се маслац згуснуо, одвојте га од течности кашиком или рукама, како вам је згодније и оцедите од вишка воде. Спустите га на пар секунди у хладну воду, потом поново мало оцедите, обликујте по жељи и умотајте у провидну фолију. Оставите у фрижидеру да се стегне неких сат времена и спреман је за употребу.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

СРБИ СУ ПОВЕЛИ И ЊЕГА! Албанци о човеку који је дошао са фудбалерима Србије у Тирану