ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења

Јована Васић

14. 01. 2025. у 11:00

Откривамо вам како да направите најбољи и најхрскавији домаћи помфрит!

ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг кромпира
  • со, уље

Припрема:

Ољуштите кромпир и исеците на штапиће по дужини који су дебљине око 1 цм. Потрудите се да сви буду приближно исте дебљине, да би се равномерно испекли. Исечен кромпир потопите у хладну воду и држите најмање један сат (било би најбоље да тако стоји целу ноћ). Управо је тајна у овоме – кромпир ће бити хрскавији што дуже стоји у води, јер ће тако изаћи скроб из њега. Затим га два пута исперите хладном водом и добро осушите папирним убрусом. Уље за пржење загрејте до 150 степени, ставите мању количину кромпирића и пржите 5-6 минута. Извадите их на папирни убрус. Затим уље загрејте на 200 степени, убаците испржене кромпириће на додатних 5 минута, док не порумене. Готов помфрит извадите на убрус да упије вишак уља и посолите их.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

Коментари (0)

Војин Ђорђевић: ВОДАВОДА је одабрала нас