ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења

Јована Васић

14. 01. 2025. у 11:00

Откривамо вам како да направите најбољи и најхрскавији домаћи помфрит!

ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг кромпира
  • со, уље

Припрема:

Ољуштите кромпир и исеците на штапиће по дужини који су дебљине око 1 цм. Потрудите се да сви буду приближно исте дебљине, да би се равномерно испекли. Исечен кромпир потопите у хладну воду и држите најмање један сат (било би најбоље да тако стоји целу ноћ). Управо је тајна у овоме – кромпир ће бити хрскавији што дуже стоји у води, јер ће тако изаћи скроб из њега. Затим га два пута исперите хладном водом и добро осушите папирним убрусом. Уље за пржење загрејте до 150 степени, ставите мању количину кромпирића и пржите 5-6 минута. Извадите их на папирни убрус. Затим уље загрејте на 200 степени, убаците испржене кромпириће на додатних 5 минута, док не порумене. Готов помфрит извадите на убрус да упије вишак уља и посолите их.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТРАМП ОСТАО У ШОКУ: Ево шта је управо урадио Џеј Ди Венс, потпредседник САД (ВИДЕО)