ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења

Јована Васић

14. 01. 2025. у 11:00

Откривамо вам како да направите најбољи и најхрскавији домаћи помфрит!

ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг кромпира
  • со, уље

Припрема:

Ољуштите кромпир и исеците на штапиће по дужини који су дебљине око 1 цм. Потрудите се да сви буду приближно исте дебљине, да би се равномерно испекли. Исечен кромпир потопите у хладну воду и држите најмање један сат (било би најбоље да тако стоји целу ноћ). Управо је тајна у овоме – кромпир ће бити хрскавији што дуже стоји у води, јер ће тако изаћи скроб из њега. Затим га два пута исперите хладном водом и добро осушите папирним убрусом. Уље за пржење загрејте до 150 степени, ставите мању количину кромпирића и пржите 5-6 минута. Извадите их на папирни убрус. Затим уље загрејте на 200 степени, убаците испржене кромпириће на додатних 5 минута, док не порумене. Готов помфрит извадите на убрус да упије вишак уља и посолите их.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.

22. 07. 2025. у 20:54

Коментари (0)

ОД ЧЕГА САДА ЖИВИ АНА ИВАНОВИЋ: Бивша тенисерка покренула 2 бизниса