ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД НАРА: Прави се од само три састојка, по традиционалном италијанском рецепту
Прављењу ликера од нара посебна пажња се поклања у Италији где ово пиће има готово свака кућа.
Ликер се једноставно прави, а чека се свега 10 дана да одстоји. Слаткастог је укуса, па га многи називају и женским пићем, а углавном се пије пре јела јер је одличан за отварање апетита.
Састојци:
- 4 већа нара
- 700 мл вотке
- 500 г шећера
Припрема:
Нар очистите и одвојите зрна. Ставите их у већу теглу која има поклопац, па их поспите шећером и залијте вотком. Затворите поклопац, па теглу добро протресите да се шећер растопи и сви састојци лепо повежу. Ставите је на тамно и хладно место и оставите је да стоји 10 дана. Повремено протресите теглу уколико се шећер накупи на дну. Када је ликер спреман, процедите га кроз газу и сипајте у стаклену, претходно стерилисану флашу. Затворите поклопац и чувајте на тамном месту, а можете и у фрижидеру да буде хладан. Служите га у малим чашицама, а што дуже буде стајао, то ће бити лепши.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике
29. 12. 2024. у 15:00Новости онлине
ЛИКЕР ОД МАНДАРИНЕ: Освежавајући аперитив за све љубитеље слатких пића
12. 11. 2024. у 18:54
РЕЦЕПТ ЗА КУВАНУ РАКИЈУ: Топла шљивовица за хладне дане
13. 01. 2025. у 20:41Новости онлине
ИДЕАЛАН НАПИТАК ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Комбинација вина и цимета ће вас оборити с ногу
02. 12. 2024. у 15:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)