ЛАЗАЊЕ СА ПАЛАЧИНКАМА: Спој два омиљена јела који се припрема брзо и лако
Брза припрема и укус који обузима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 12 палачинки
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 већа главица црног лука
- 1 већа шаргарепа
- 500 грама мешаног млевеног меса
- 200 мл парадајз соса
- 300 г тврдог качкаваља
- со, бибер, суви зачин, оригано, босиљак, першун или зачини по укусу
За бешамел сос:
- 50 грама маслаца
- 2 пуне кашике брашна
- 500 мл млека
- 100 г тврдог качкаваља или пармезана
Припрема:
Најпре испеците палачинке, како их иначе спремате и одложите са стране.
Ситно исецкајте лук, шаргарепу изрендајте и све динстајте на мало маслиновог уља. Кад омекша, додајте млевено месо, па динстајте још десетак минута да се месо лепо упржи. Уколико је потребно, додајте врло мало воде. Пред крај, у смесу ставите парадајз сос и зачине.
Сос направите тако што ћете у мањој шерпи отопити маслац, додати брашно и пржити око минут, па сипати млеко (постепено), непрестано мешајући. Када добијете смесу (бешамел сос) довољно густу, склонити са рингле.
У одговарајућој посуди слагати ред палачинки, ред смесе од меса, ред ренданог качкаваља и тако док не утрошите материјал. Последњи ред треба да буду палачинке. Потом све прелити бешамел сосом.
Пећи у загрејаној рерни, на 200 степени, око пола сата.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОДАЈТЕ ОВО ТЕСТУ И ПЕЦИВО ЋЕ БИТИ САВРШЕНО: Неће се мрвити и остаће свеже данима
23. 01. 2025. у 06:00Новости онлине

ЊОКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И СПАНАЋЕМ: Од једноставних састојака направите јело као из најбољег ресторана
23. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ПЕЧЕНИ КОЛАЧ ОД СИРА: Одличан десерт у савршеном слатко-сланом споју
23. 01. 2025. у 16:00Новости онлине

НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ПИЛАВ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Гурмански оброк у коме ће сви уживати
22. 01. 2025. у 09:30Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)