УКУСНЕ И СОЧНЕ: Ћуфте од сардина у парадајз сосу
УКОЛИКО имате конзерву сардина направите ове ћуфте у парадајз сосу, биће прави специјалитет.
![УКУСНЕ И СОЧНЕ: Ћуфте од сардина у парадајз сосу УКУСНЕ И СОЧНЕ: Ћуфте од сардина у парадајз сосу](/data/images/2025-02-08/571132_shutterstock-2456224995_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
За ћуфте:
240 г (2 конзерве сардина у уљу)
35 г мрвица хлеба
2 јајета
40 г сецканог лука
1 чен белог лука, ситно нарендан
2 кашике сецканог першуна
морска со и црни бибер
За парадајз сос:
3 чена белог лука, грубо исецкана
1 кашичица слатке шпанске паприке
1/2 кашичице љуте паприке
450 г парадајз соса
морска со и црни бибер
сецкани першун за украс
Трик за отварање конзерве без отварача!
Ако немате отварач за конзерве само узмите кашику и притискајте њеном ивицом отвор. Можете и да лупате по ивици. Када се конзерва отвори, подвуците кашику и испод поклопца и наставите да отварате.
![](/data/images/2023-10-13/408557_tomato-2823824-640_f.jpg?1739045487)
Фото Пиxабаy фрее имагес
Рецепт за ћуфте од сардина у парадајз сосу:
За ове ћуфте оцедите сардине и пребаците их у чинију, па варјачом изломите на мале комаде. Сипајте мрвице хлеба преко сардина, разбијте јаја, додајте сецкани црни лук, рендани бели лук и сецкани першун, затим зачините морском сољу и црним бибером и измешајте све заједно. Гњечите док не добијете структуру попут пасте.
Да бисте обликовали ћуфте, узмите кашику смесе и стисните је у рукама, тако да се састојци добро повежу, па формирајте у облику лоптице за голф. Ако видите да вам је смеса превише сува додајте мало умућеног јајета, ако је превише влажна додајте још мрвица хлеба.
Загрејте велики тигањ на средњој ватри и сипајте уље из конзерве сардина. После пар минута додајте ћуфте од сардине, све у једном слоју, пржите 8 до 10 минута, а затим извадите из тигања и оставите са стране.
У истом тигању на истој ватри пржите сецкани бели лук, непрестано мешајући, после 30 до 45 секунди додати слатку димљену паприку и љуту димљену паприку, брзо измешајте, па додајте парадајз сос из конзерве и зачините морском сољу и црним бибером. Промешајте и динстајте неколико минута.
Након 5 минута убаците ћуфте назад у тигањ, све у једном слоју, затим лагано окрените сваку, тако да буде потпуно обложена сосом и динстајте још 2 до 3 минута или док се ћуфте не загреју. Пребаците парадајз сос у посуду за сервирање, прелијте ћуфте и поспите сецканим свежим першуном. Уживајте! Можда ћете желети да направите и ћуфте запечене са качкаваљем.
БОНУС ВИДЕО - РАД НА СЕБИ ЈЕ ИГРА Како побољшати квалитет живота? Борис Вуку #Оно право #еп.2
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ОКРЕПЉУЈЕ И ДУШУ И ТЕЛО: Здрава чорба од поврћа и жалфије ОКРЕПЉУЈЕ И ДУШУ И ТЕЛО: Здрава чорба од поврћа и жалфије](/data/images/2025-01-23/566139_shutterstock-4858495_t.jpg?time=1737776881)
ОКРЕПЉУЈЕ И ДУШУ И ТЕЛО: Здрава чорба од поврћа и жалфије
25. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
![РЕЦЕПТ ЗА СВЕТОСАВСКЕ ПЕРЕЦЕ: Обичај је да се ово јело прави за Савидан РЕЦЕПТ ЗА СВЕТОСАВСКЕ ПЕРЕЦЕ: Обичај је да се ово јело прави за Савидан](/data/images/2024-07-15/507082_shutterstock-perece_t.jpg?time=1737853841)
РЕЦЕПТ ЗА СВЕТОСАВСКЕ ПЕРЕЦЕ: Обичај је да се ово јело прави за Савидан
26. 01. 2025. у 13:00Новости онлине
![САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Поховане шницле, рестовани кромпир, чорбица, брзо, лако, а преукусно САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Поховане шницле, рестовани кромпир, чорбица, брзо, лако, а преукусно](/data/images/2025-01-23/566168_shutterstock-2314382155_t.jpg?time=1737853747)
САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Поховане шницле, рестовани кромпир, чорбица, брзо, лако, а преукусно
26. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
![ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ: Лагано предјело са богатим укусом ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ: Лагано предјело са богатим укусом](/data/images/2024-09-25/530341_pecurke-punjene-sirom_t.jpg?time=1737944396)
ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ: Лагано предјело са богатим укусом
27. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
![КАЖИ ЖИКИ: Уметницу из Србије позвали у Ватикан, а онда јој поставили увредљиво питање (ВИДЕО) КАЖИ ЖИКИ: Уметницу из Србије позвали у Ватикан, а онда јој поставили увредљиво питање (ВИДЕО)](/data/images/2025-02-10/571461_mixcollage-10-feb-2025-12-40-pm-4281_kf.jpg?time=1739187788)
КАЖИ ЖИКИ: Уметницу из Србије позвали у Ватикан, а онда јој поставили увредљиво питање (ВИДЕО)
КАЖИ ЖИКИ: Уметницу из Србије позвали у Ватикан, а онда јој поставили увредљиво питање
10. 02. 2025. у 12:41
![ЛУДИЛО, МАСК РЕАГОВАО: Ова организација је одиграла кључну улогу у обојеној револуцији у Србији 2000. године ЛУДИЛО, МАСК РЕАГОВАО: Ова организација је одиграла кључну улогу у обојеној револуцији у Србији 2000. године](/data/images/2024-12-20/556564_shutterstock-2318800341_kf.jpg?time=1739101630)
''ЛУДИЛО'', МАСК РЕАГОВАО: Ова организација је одиграла кључну улогу у обојеној револуцији у Србији 2000. године
МИЛИЈАРДЕР и шеф Министарства за државну ефикасност (ДОГЕ) поделио је на свом налогу на друштвеној мрежи ''Икс'' истину о НВО организацији која је у медијском смислу одиграла кључну улогу у обојеним револуцијама у земљама широм света, укључујући и Србију. Он је поделио објаву корисника друштвене мреже ''Икс'' KanekaoTheGreat у којем јасно стоји како су ове организације трошиле новац за рушење влада.
09. 02. 2025. у 11:48
![Карла дел Понте ЗАБРАНИЛА серију са Глогијем: Шта је сметало Хашкој тужитељки Карла дел Понте ЗАБРАНИЛА серију са Глогијем: Шта је сметало Хашкој тужитељки](/data/images/2025-02-09/571303_117743-glogi-karla-ig_kf.jpg?time=1739119812)
Карла дел Понте ЗАБРАНИЛА серију са Глогијем: Шта је сметало Хашкој тужитељки
НЕБОЈША Глоговац преминуо је на данашњи дан 2018. године, а једну од многих маестралних улога током своје богате каријере остварио је и у серији "Мој рођак са села".
09. 02. 2025. у 17:50
Коментари (0)