ГУРМАНСКИ УМАК ОД БЕЛОГ ЛУКА КОЈИ ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ: Укус који сваком јелу даје додатну арому
Умак од белог лука по турском рецепту је идеалан за гурмане, направите га за госте и дружења уз мало тостираног хлеба или чипса.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1,5 главица белог лука
- 50 мл маслиновог уља
- 1 кашика семена сусама
- 4 супене кашике крем сира
- 1 прстохват першуна и мирођије, ситно исецканих
- со
- туцана паприка
Припрема:
Како бисте направили овај умак, очистите бели лук, додајте сусам и маслиново уље и пеците у рерни на 180°Ц док не порумени. Пустите да се мешавина белог лука мало охлади. У међувремену одвојите 1-2 кашике ароматичног уља натопљених белим луком, из смесе и оставите за украс.
Охлађени бели лук изгњечите и добро помешајте са крем сиром, сецканим першуном, сољу и туцаном паприком. Ставите смесу на тањир за сервирање, покапајте ароматично уље од белог лука које сте одвојили по врху и украсите туцаном папирком. Уживајте!
(stvarukusa)
Препоручујемо

РАСПОРЕЂЕНО 110.000 ВОЈНИКА, РУСИ КРЕЋУ У ЗАВРШНИ УДАР НА ПОКРОВСК: "Са тиме би могли заузети средње велику европску државу"
РУСИЈА не показује знакове повлачења у рату против Украјине. Напротив, Москва је појачала далекометне ударе на украјинске градове и нападе дуж целе линије фронта. Војни стручњаци истичу да је руска страна усвојила нове тактике, ослањајући се на масовну употребу дронова и малих диверзантских јединица, пише The New York Times.
10. 08. 2025. у 20:18

ЕВО КО ЈЕ ТРОСТРУКИ УБИЦА ИЗ ГЊИЛАНА: Био у друштву са Куртијем, Османијевом и Харадинајем
ТРИ особе су убијене, а неколико је рањено у пуцњави која се догодила данас у Гњилану, док је осумњичени нападач у бекству, пренела је Коха. Болница у Гњилану саопштила је да је на лицу места констатована једна смрт, а да су две особе пребачене у Ургентни центар без знакова живота.
10. 08. 2025. у 18:11

Овако изгледа кућа Милана Борјана која је демолирана: Лопов однео и снимач видео надзора (ФОТО)
"ХВАЛА полицији града Београда на брзој реакцији и сјајном односу према послу."
11. 08. 2025. у 09:52
Коментари (0)