ЛИКЕР ОД КАФЕ: Прави се од само 4 састојка, има прелепу арому, а што дуже стоји то је лепши
Домаћи ликер од кафе одушевиће вас укусом и аромом, али и веома једноставном припремом. Можете и да га искористите као додатак за припрему разних колача и посластица.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 100 г млевене кафе
- 600 мл воде
- 300 г шећера
- 250 мл вотке
Припрема:
Воду ставите у шерпицу да прокључа, па додајте фино млевену кафу и закувајте. Оставите да се спусти талог, па процедити кроз папирни филтер. Сипајте кафу у шерпицу додајте шећер, па још једном све прокувајте. Повремено промешајте да би се сав шећер растопио. Када проври скините са шпорета, сипајте алкохол и одмах поклопите. Оставите тако поклопљено да се у потпуности охлади. Охлађен ликер још једном процедите кроз филер, сипајте га у стаклену флаши и затворите поклопац. Оставите га да одстоји од три до четири недеље пре употребе, а што дуже буде стајало то ће бити лепши.
(stvarukusa)
Препоручујемо

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике
29. 12. 2024. у 15:00Новости онлине

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД НАРА: Прави се од само три састојка, по традиционалном италијанском рецепту
20. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви
ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.
30. 05. 2025. у 14:42

"ОЛ СТАР" СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)
НБА лига је донела одлуку да из корена промени формат "ол-стар" меча, потврдио је комесар лиге Адам Силвер.
04. 06. 2025. у 21:50

УЧЕНИЦИ БИЛИ ЗАБЕЗЕКНУТИ: Шта је наставница обукла - одмах је сликали, фотке су обишле свет
НАСТАВНИЦА Вероника Дукју потрудила се да визуелизује своју лекцију из анатомије. Њен потез одушевио је хиљаде корисника друштвених мрежа, на којима су се прошириле фотографије са њеног часа.
04. 06. 2025. у 10:42
Коментари (0)