НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ ПАРИЗЕР: Здравији и лепшег укуса од куповног
Ево како да направите домаћи здрави паризер у коме ће уживати цела породица, савршен је за доручак или вечеру.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300гр пилетине
- 2 мање шаргарепе
- пола главице црног лука
- 2 чена белог лука
- мало сока од цвекле
- 1 желатин
Припрема:
Скувати 300 гр пилетине са две мање шаргарепе, пола главице црног лука и два чена белог лука. Зачинити по жељи.
Када је све кувано, стављамо у блендер, са мало сока од цвекле, ко не воли и не мора да додаје цвеклу, затим растворимо један желатин са мало водице у коме се месо и поврће кувало.
Изблендирамо, сипамо у “калуп” направљен од флаше, затворимо стреч фолијом па оставимо да се добро охлади. Може и да преноћи у фрижидеру. Када се стегне извадити га из калупа, исецкати и дегустирати. Пријатно! Такође од остатка воде у којој се све скувало, можемо направити супу, додати резанце или кнедле и готов је и ручак и вечера у исто време.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈСОЧНИЈА ВЕЧЕРА ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Нема укусније и издашније, а спрема се очас посла
15. 02. 2025. у 13:00Joвана Васић

ЛЕПИЊЕ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Уз кромпир и сир добијате савршенство
09. 02. 2025. у 09:00

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.
11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)