ДОМАЋЕ РУМ ШТАНГЛИЦЕ: Савршене и слатке, за право уживање
Слатке и укусне, најбоље одмах ставите дуплу меру.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г кромпира
- 300 г млевеног кекса
- 200 г чоколаде
- 140 г маргарина
- 200 г прах шећера
- 1 кашика какаа
- 3 кашике рума
- 1 кашика уља
Припрема:
Кромпир скувајте па га оцедите и испасирајте. Додајте чоколаду и 100 г маргарина. Сједините добро. Затим, умешајте млевени кекс, рум и шећер у праху. Излијте у калуп, па ставите у фрижидер да се охлади и стегне. На пари отопите 100 г чоколаде, 40 г маргарина и кашику уља. Сеците на штанглице па умачите у чоколадну глазуру. Пријатно!
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТИРАМИСУ КУГЛИЦЕ: Италијанска посластица на другачији начин
13. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

ЧОКОЛАДНА КРАЉИЦА БЕЗ КОЈЕ СУ ПРАЗНИЦИ НЕЗАМИСЛИВИ: Пањ торта (ВИДЕО)
27. 12. 2024. у 15:00

ПОСНА ШТРУДЛА С МАКОМ: Мекана и сочна, омиљени слаткиш многих генерација
10. 12. 2024. у 16:00

ОВАКО СУ ИЗГЛЕДАЛИ ПОСЛЕДЊИ МИНУТИ САШИНОГ ЖИВОТА: Био сигуран да ће оздравити и није желео да се говори о болести
ДИРЕКТОР и оснивач Гранд продукције, Саша Поповић, преминуо је у 70. години после краће и тешке болести у једној клиници у Паризу.
03. 03. 2025. у 09:55

ЛЕКАРИ У ШОКУ ОНИМ ШТО СУ НОЋАС ВИДЕЛИ: Београђани масовно повраћали, хитна их возила и у притворе
ДОКТОРКА из Хитне помоћи у Београду, Ивана Стефановић, истакла је јутрос да је било неуобичајено много посла са алкохолисаним грађанима током ноћи. Уз то много интервенција, инфаркта, као и саобраћајних незгода.
03. 03. 2025. у 10:05

"ХОЋУ ЕУТАНАЗИЈУ" Ведрана Рудан донела одлуку: "Рекла сам деци да је готово, нећу да умирем на рате"
ЗА лечење јој је било потребно доста новца, а део је стигао из Србије, од директора издавачке куће која објављује њена дела.
03. 03. 2025. у 09:53
Коментари (0)