ВЕЧЕРА ОД 4 САСТОЈАКА: Има изванредан укус и дуго ће вас држати ситим
Сјајна вечера коју можете да једете без гриже савести, идеална за оне који желе да се реше прекомерне тежине. Запечене тиквице са сиром и белим луком спремају се веома једноставно, а укус ће вас одушевити.

Foto: Shutterstock
Састојци (за 2 особе):
- 2 веће тиквице
- 100 г немасног сира (фета, посни сир или моцарела са смањеним мастима)
- 2 чена белог лука
- 1 кашика маслиновог уља
Припрема:
Оперите тиквице, пресеците их по дужини на пола и благо издубите средину кашиком како бисте направили „чамчиће“.
Сир измрвите или нарендајте, а бели лук ситно насецкајте. Помешајте сир, бели лук и кашичицу маслиновог уља.
Напуните издубљене тиквице припремљеним филом.
Распоредите тиквице на плех обложен папиром за печење. Премажите их преосталим маслиновим уљем и пеците у рерни загрејаној на 200°Ц око 20–25 минута, док тиквице не омекшају, а сир не постане златасто-смеђ.
Послужите топло, по жељи уз свежу салату.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СЛАНА ГРИЗ ПИТА СА СИРОМ: Рецепт који ћете правити изнова и изнова (ВИДЕО)
26. 02. 2025. у 14:00Јована Васић

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ДОМАЋУ ПОГАЧУ БЕЗ ЈАЈА И КВАСЦА: Спрема се брзо и лако, а мирисом враћа у детињство
24. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

РЕЦЕПТ ЗА БУЈУРДИ: Грчки специјалитет који може одлично да послужи као доручак, мезе или додатак ручку (ВИДЕО)
20. 02. 2025. у 13:59Jована Васић

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)