ПАШТЕТА ОД КИКИРИКИЈА И КРОМПИРА: Савршен намаз за пост на води
Намази су изузетно популарни, а сви знају како је боље да направите домаћу паштету, него да користите куповну. Паштете можете да користите као намаз за хлеб или умак за неко поврће.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кромпира
- 3 шаргарепе
- 250 г печеног кикирикија
- 1 кашичица сенфа
Припрема:
Кромпир и шаргарепу ољуштите. Исеците по жељи и скувајте у посољеној води. Процедите и изблендирајте. Кикирики такође изблендирајте, па додајте у поврће и све лепо сједините. Ако је потребно све састојке још једном изблендирајте. Додајте у паштету зачине по жељи, као и сенф. Све добро сједините и служите.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕШТО СКРОЗ ДРУГАЧИЈЕ: Здрав намаз од семенки сунцокрета
26. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

КИКИРИКИ ПУТЕР: Рецепт који је бољи, здравији и јефтинији од куповног
21. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ЗНАТЕ ЛИ ШТА ЈЕ ПЕШТ? Људи су га јели на селу како би зими имали енергије
07. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

ПОСНИ НАМАЗ ОД СПАНАЋА: Намажите га на тост или додајте као прилог
17. 12. 2024. у 13:00

ОВАКО СУ ИЗГЛЕДАЛИ ПОСЛЕДЊИ МИНУТИ САШИНОГ ЖИВОТА: Био сигуран да ће оздравити и није желео да се говори о болести
ДИРЕКТОР и оснивач Гранд продукције, Саша Поповић, преминуо је у 70. години после краће и тешке болести у једној клиници у Паризу.
03. 03. 2025. у 09:55

ЛЕКАРИ У ШОКУ ОНИМ ШТО СУ НОЋАС ВИДЕЛИ: Београђани масовно повраћали, хитна их возила и у притворе
ДОКТОРКА из Хитне помоћи у Београду, Ивана Стефановић, истакла је јутрос да је било неуобичајено много посла са алкохолисаним грађанима током ноћи. Уз то много интервенција, инфаркта, као и саобраћајних незгода.
03. 03. 2025. у 10:05

"ХОЋУ ЕУТАНАЗИЈУ" Ведрана Рудан донела одлуку: "Рекла сам деци да је готово, нећу да умирем на рате"
ЗА лечење јој је било потребно доста новца, а део је стигао из Србије, од директора издавачке куће која објављује њена дела.
03. 03. 2025. у 09:53
Коментари (0)