ТОПЛА ЧОКОЛАДА: Најбољи рецепт за омиљени напитак

Јована Васић

04. 03. 2025. у 14:00

Топла чоколада је један од омиљених напитака током хладнијег периода године. Укусна и топла, чоколада спремљена на овај начин не само да нас греје и крепи, већ нам и поправља расположење будући да чоколада садржи серотонин - хормон среће.

ТОПЛА ЧОКОЛАДА: Најбољи рецепт за омиљени напитак

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 5 кашичица какао праха
  • 4 кашичице густина
  • 4 кашичице шећер
  • 500 мл млека
  • 120 гр црне чоколаде
  • 2 кашике шлага (опционо)

Припрема:

У шерпици или великој џезви измешајте „на суво“ какао прах, густин и шећер. Угрејте млеко и сипајте га у џезву, полако мешајући. Загревајте ову мешавину на тихој ватри, мешајући да се не створе грудвице. Пре него што до краја проври, смањите ватру до минимума и убаците изломљену црну чоколада (најбоље 70% одсто какаа).

Мутите на ватри док мешавина не постане кремаста и густа. Ако желите слађу топлу чоколаду, додајте сада још мало шећера. Поделите у две шоље и, по жељи, украсите умућеним шлагом и поспите чоколадним мрвицама.

(krstarica)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕПС УПОЗОРАВА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: На делу покушај преваре, ово саветујемо корисницима

ЕПС УПОЗОРАВА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: На делу покушај преваре, ово саветујемо корисницима

АКЦИОНАРСКО друштво "Електропривреда Србије" (ЕПС) данас је обавестила јавност да је на делу покушај преваре мејловима у којима је злоупотребљено име, лого и назив домена компаније и истичу да ЕПС никада купцима не шаље обавештења са линковима за плаћања.

04. 03. 2025. у 16:25

Коментари (0)

НОВА ИМЕНА НА СПИСКУ ХРВАТСКЕ: Селектор ватрених спрема изненађење за меч против Француске