НАМАЗ КОЈИ СВИ ВОЛИМО: Домаћа пилећа паштета

Јована Васић

13. 03. 2025. у 11:00

Можете лако и брзо направити домаћу пилећу паштету по јединственом рецепту, а није вам потребно ни превише састојака.

НАМАЗ КОЈИ СВИ ВОЛИМО: Домаћа пилећа паштета

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 200 г белог меса
  • 2 шаргарепе
  • 2 беле зелени
  • пола целера
  • 1 црни лук
  • мало сенфа
  • мало павлаке
  • мало соли
  • 2 кисела краставчића средње величине

Припрема:

Бело месо скувајте. Ако желите да брзо буде готово исецкајте га на мање коцкице и за петнаестак минута је скувано. У исту посуду ставите и шаргарепу, белу зелен, першун, лук. Кад је кувано извадите из воде и ставите са све месом у блендер. Затим одозго посолите, додајте кисели краставац, мало сенфа, мало павлаке и друге зачине по жељи.

Укључите блендер и блендирајте док не постане једнолична маса белкасте боје. Након тога преспите у посуду са поклопцем и ставите у фрижидер. Кад се стегне биће готово идентична као куповна паштета, али неупоредиво хранљивија и здравија. Уколико вам је много густо додајте мало воде у којој се кувало месо и поврће и разредите је. Уживајте у њеном одличном укусу.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН ПРИХВАТИО ПРЕКИД ВАТРЕ НА 30 ДАНА УЗ ЈЕДАН УСЛОВ: Примирје би одговарало Украјини, руске снаге у офанзиви на свим деловима фронта

ПУТИН ПРИХВАТИО ПРЕКИД ВАТРЕ НА 30 ДАНА УЗ ЈЕДАН УСЛОВ: "Примирје би одговарало Украјини, руске снаге у офанзиви на свим деловима фронта"

РУСКИ председник Владимир Путин рекао је данас на конференцији за медије са белоруским председником Александром Лукашенком да Русија пристаје на прекид ватре са Украјином на 30 дана, али само ако оно доведе до дугорочног мира.

13. 03. 2025. у 16:53 >> 17:05

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно

ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.

13. 03. 2025. у 15:32

ТРАМПОВА УНУКА ЈЕ ПРАВА СЕНЗАЦИЈА: Најскромнија и најлепша у породици, бави се необичним спортом (ФОТО)

ТРАМПОВА УНУКА ЈЕ ПРАВА СЕНЗАЦИЈА: Најскромнија и најлепша у породици, бави се необичним спортом (ФОТО)

ИАКО обично највише пажње привлаче деда, бака и тетка Иванка, када се нашла на бини поред Доналда трампа током победничког говора након избора сви су приметили лепу Каи, у сјајној, шљокичастој хаљини.

13. 03. 2025. у 15:53

Коментари (0)

ПОТРЕСНО! Откривени детаљи смрти Радише Илића - Мајка га је пред зору нашла како пуши цигарету, а потом...