ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАГОДА: Слатко и мирисно пиће које осваја неодољивом аромом

Јована Васић

14. 03. 2025. у 16:00

Ликер од јагоде има пријатну и недољиву арому, а за његову припрему је потребно пар састојака и мало времена. Оно што је битно код припреме овог ликера јесте да користите чврсте баштенске или шумске јагоде које нису презреле или оштећене. Ликер од јагоде може свако да направи, а супер је избор за освежење, поготово када вам дођу гости.

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАГОДА: Слатко и мирисно пиће које осваја неодољивом аромом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 600 г јагода 
  • 600 мл воде 
  • 400 г шећера 
  • 2 кесице ванилин шећера 
  • 600 мл ракије  
  • 500 мл воде 
  • 200 г шећера

Припрема:

Тегле стерилишите, а јагоде ставите у посуду и прелијте водом. Оставите да стоје тако неких 15-20 минута, а затим их пребаците на пешкир и сачекајте да се осуше. Исеците их, а онда ставите у мало у теглу, па преко поспите шећер који сте помешали са ванилин шећером и онда опет јагоде, па шећер и тако док не напуните теглу. Тако урадите све док имате јагода, па у сваку теглу сипајте ракију и добро затворите. Оставите на сунчаном месту две недеље, а повремено узмите теглу и протресите. У шерпу сипајте шећер и воду, па када крене да кључа склоните са шпорета. Процедите смесу из тегле и помешајте са кључалом водом и сипајте у стерилисане флаше. Оставите да одстоји најмање 3 месеца и можете да служите ликер.  

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Kriptovaluta Solaxy (SOLX) raste dok Solanin Layer 2 ulazi na DEX berze, a uskoro sledi i listiranje na velikim centralizovanim berzama