ХРСКАВА ЈАЈА СА СЛАНИНИЦОМ: Идеалан начин да их искористите после Ускрса
ЗА ова пуњена јаја треба само мало више труда који се апсолутно исплати.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- тврдо кувана јаја 8 комада
- јаје, некувано 1 комад
- брашно 3 кашике
- презле 3 кашике
- листови сланине 4 комада
За надев:
- кисели краставчићи 3 комада
- мајонез 3 кашике
- кисела павлака 4 кашике
- сенф 1 кашичица
- куркума на врх ножа
- першун по укусу
- со и бибер по укусу
- уље 1 кашика
Припрема:
Кувана јаја преполовите, извадите жуманца. Сваку половину беланаца уваљајте у брашно, па у умућено јаје, а затим у крупније презле и кратко испржите на врелом уљу. Вадите на папирни убрус да упију вишак масноће и поређајте на тањир за сервирање и посолите. За надев киселе краставчиће исеците на коцкице и оцедите их од вишка течности. Помешајте краставчиће са мајонезом, павлаком, пропасираним куваним жуманцима и куркумом. Побиберите по укусу и напуните поховане половине јаја. Сланину пржите на тефлонском тигању и када постане хрскава изломите је и поспите преко надева. Поспите ситно сецканим першуном и сервирајте.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДЕКОРАТИВНО И УКУСНО: Ролат од меса са јајима, ни највећи гурмани му неће одолети
22. 04. 2025. у 11:30

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)