ХРСКАВА ЈАЈА СА СЛАНИНИЦОМ: Идеалан начин да их искористите после Ускрса

Новости онлине

23. 04. 2025. у 07:00

ЗА ова пуњена јаја треба само мало више труда који се апсолутно исплати.

ХРСКАВА ЈАЈА СА СЛАНИНИЦОМ: Идеалан начин да их искористите после Ускрса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • тврдо кувана јаја 8 комада
  • јаје, некувано 1 комад
  • брашно 3 кашике
  • презле 3 кашике
  • листови сланине 4 комада

За надев:

  • кисели краставчићи 3 комада
  • мајонез 3 кашике
  • кисела павлака 4 кашике
  • сенф 1 кашичица
  • куркума на врх ножа
  • першун по укусу
  • со и бибер по укусу
  • уље 1 кашика

Припрема:

Кувана јаја преполовите, извадите жуманца. Сваку половину беланаца уваљајте у брашно, па у умућено јаје, а затим у крупније презле и кратко испржите на врелом уљу. Вадите на папирни убрус да упију вишак масноће и поређајте на тањир за сервирање и посолите. За надев киселе краставчиће исеците на коцкице и оцедите их од вишка течности. Помешајте краставчиће са мајонезом, павлаком, пропасираним куваним жуманцима и куркумом. Побиберите по укусу и напуните поховане половине јаја. Сланину пржите на тефлонском тигању и када постане хрскава изломите је и поспите преко надева. Поспите ситно сецканим першуном и сервирајте.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.

30. 09. 2025. у 20:58

Коментари (0)

КАМЕРА КОЈА И ДАЉЕ ДИКТИРА ПРАВИЛА ИГРЕ – Хуаwеи Пура 80 Про