РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ КОЈИ УСПЕВА СВИМА: Прво се кува, па се пече, мекан као душа
Овај хлеб се припрема тако што се прво кратко кува, па се тек онда пече и зато има посебну драж, обавезно га испробајте.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 400 мл воде
- 1 равна кашичица соли
- 1 кашика шећера
- 1 кашичица сувог квасца
- 1 кашик уља
- 700 г брашна
- црни и бели сусам
Припрема:
У посуди помешајте топлу воду, шећер и квасац, па оставите да се активира. Затим сипајте уље, шећер и брашно. Све добро сједините и умесите тесто.
Покријте провидном фолијом и крпом, па оставите на топлом неких 40 минута да надође.
Извадите тесто на побрашњену површину и мало га поспите брашном, па га кратко премесите.
Поделите на 4 једнака дела и обликујте лоптице. Поређајте на даску или плех, покријте и оставите да одстоје још 20 минута.
У шерпу сипајте воду, па је загрејте и убаците по два хлеба. Кратко кувајте, па хлеб поређајте на плех обложен пек папиром и засеците на врху.
Поспите сусамом и пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 30 минута.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ХАЧАПУРИ: Традиционални грузијски хлеб са сиром
06. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

НЕОДОЉИВ СПОЈ: Хлеб од маслина и сланинице, учиниће ваш доручак савршеним
04. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

МОЖЕТЕ ДА ГА НАПРАВИТЕ И КОД КУЋЕ: Најлакши рецепт за интегрални хлеб
01. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)