РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ КОЈИ УСПЕВА СВИМА: Прво се кува, па се пече, мекан као душа

Новости онлине

28. 04. 2025. у 07:00

Овај хлеб се припрема тако што се прво кратко кува, па се тек онда пече и зато има посебну драж, обавезно га испробајте.

РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ КОЈИ УСПЕВА СВИМА: Прво се кува, па се пече, мекан као душа

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 400 мл воде
  • 1 равна кашичица соли
  • 1 кашика шећера
  • 1 кашичица сувог квасца
  • 1 кашик уља
  • 700 г брашна
  • црни и бели сусам

Припрема:

У посуди помешајте топлу воду, шећер и квасац, па оставите да се активира. Затим сипајте уље, шећер и брашно. Све добро сједините и умесите тесто.
Покријте провидном фолијом и крпом, па оставите на топлом неких 40 минута да надође.
Извадите тесто на побрашњену површину и мало га поспите брашном, па га кратко премесите.
Поделите на 4 једнака дела и обликујте лоптице. Поређајте на даску или плех, покријте и оставите да одстоје још 20 минута.
У шерпу сипајте воду, па је загрејте и убаците по два хлеба. Кратко кувајте, па хлеб поређајте на плех обложен пек папиром и засеците на врху.
Поспите сусамом и пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 30 минута.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈУ ОБРАДОВАО ЈЕДАН СРПСКИ ПОТЕЗ: Руси ликују, а шта ће рећи Запад?