МАФИНИ СА КРЕМОМ ОД ЛИМУНА И МАЛИНАМА: Магична комбинација укуса

Новости онлине

25. 04. 2025. у 16:00

Мафини са кремом од лимуна и малинама су посластица коју ћете да правите целог лета.

МАФИНИ СА КРЕМОМ ОД ЛИМУНА И МАЛИНАМА: Магична комбинација укуса

Foto: Printskrin/instagram / canva / chef_zouheir

Састојци:

  • 360 г брашна
  • 1 1/2 кашичица прашка за пециво
  • 1/4 кашичице соли
  • 120 г путера, омекшаног
  • 240 г шећера
  • 2 велика јајета
  • 1 кашичица ванилиног екстракта
  • 120 мл млека
  • 240 г свежих малина
  • нарендана корица од 1 лимуна

За крем од лимуна:

  • 120 г путера, омекшаног
  • 120 г шећера у праху
  • 2 кашике лимуновог сока
  • 1 кашичица рендане лимунове коре
  • свеже малине за украс
  • Корица лимуна за украс

Припрема:

Како бисте направили ове мафине загрејте рерну на 175°Ц и обложите калуп за мафине папирним корпицама. У посуди умутите брашно, прашак за пециво и со па оставите на страну. У другој посуди умутите путер и шећер док не постану лагани и пахуљасти. Додајте јаја једно по једно, и добро умутите након сваког додавања. Умешајте ванилин екстракт.

Постепено додајте мешавину брашна у мешавину путера, наизменично са млеком, почевши и завршавајући мешавином брашна. Умешајте малине и лимунову корицу. Поделите тесто равномерно у калупу. Пеците 18-20 минута или док чачкалица не буде чиста. Оставите да се потпуно охладе на решетки.

За глазуру умутите путер. Постепено додајте шећер у праху, лимунов сок и лимунову корицу и мутите док не постане глатко. Охлађене мафине прелијте глазуром од лимуновог крема. Украсите свежим малинама и лимуновом корицом.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЖЕЛИМО БЕОГРАД: НБА стиже у Србију, један детаљ привлачи доста пажње!