КАКО ДА НАПРАВИТЕ МЕД ОД МАСЛАЧКА: Рецепт за припрему је веома једноставан
Мед има антиоксидативна, антибактеријска и антиинфламаторна својства.

Foto: Shutterstock
Природни мед поседује невероватне антиоксидативне особине, које помажу у заштити ћелија од оштећења насталих услед старења и излагања токсинима. Богат је флавоноидима, фенолном киселином, витамином Ц и многим другим нутријентима.
Састојци:
- 125 г глава маслачка, без стабљика
- 2 танке кришке лимуна
- 500 мл воде
- 450 г шећера
Припрема:
Како бисте направили мед, сакупите маслачак и сваки цвет мало протресите преко чиније да бисте уклонили инсекте. Маслачак и кришке лимуна ставите у мању шерпу и прелијте водом. Ставите лонац на ринглу на тиху ватру и лагано доведите до кључања. Оставите мешавину да лагано крчка неколико минута, а затим искључите ватру, поклопите шерпу и оставите да одстоји неколико сати.
Након што је мешавина маслачка натопљена, процедите је кроз комад муслина или чисту кухињску крпу да бисте склонили главице маслачка, добро их стисните да избаците све до последње капи течности. Измерите течност коју сте издвојили, било у мерном бокалу или помоћу кухињске ваге (1г = 1мл воде). Требало би да имате око 450 мл течности.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋИ СОК ОД ЦВЕКЛЕ: Савршен напитак за детокс који ће препородити ваш организам
08. 10. 2024. у 13:14

НАЈУКУСНИЈЕ СЛАТКО ОД ДУЊА: Проверен рецепт са којим нема грешке
03. 10. 2024. у 10:30

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

УСТАШЛУК НА ДЕЛУ И Хрватски кардинал велича Томпсона - тотално лудило у Хрватској
КОЛИКО је Хрватска огризла у мржњи према Србима говори чињеница да је чак и тамошњи кардинал говорио о концерту Топсона познатог по песмама које величају клање Срба.
24. 04. 2025. у 17:01
Коментари (0)