ЗА САВРШЕНО КРЕМАСТ РИЖОТО КОЈИ СЕ СЛУЖИ У РЕСТОРАНИМА: Професионални кувари у пиринач додају 1 кашику овог састојка

Новости онлајн

21. 07. 2025. у 11:40

САВРШЕНО кремаст рижото није случајност – иза њега стоји прецизна техника, пажљиво бирани састојци и један мали, али моћан трик који користе професионални кувари.

ЗА САВРШЕНО КРЕМАСТ РИЖОТО КОЈИ СЕ СЛУЖИ У РЕСТОРАНИМА: Професионални кувари у пиринач додају 1 кашику овог састојка

Foto: Printskrin Youtube/ Vincenzo's Plate

Док се многи код куће муче да добију ону свиленкасту текстуру каква се служи у врхунским ресторанима, мајстори кухиње имају тајну: кашика маслаца која се додаје на самом крају кувања.

Овај једноставан корак познат је у гастрономији под француским термином мантецаре, и подразумева енергично мешање хладног маслаца у готово јело, непосредно пре сервирања.

Маслац се тада полако топи, обавија свако зрно риже и ствара богату, сјајну и кремасту структуру.

Наравно, добар рижото не зависи само од маслаца. Кључни су и врста риже (најчешће arborio или carnaroli), стално мешање, као и додатак пармезана, али управо маслац на крају чини завршни корак који све заокружује.

Ово је трик који никада не прескачу ни најискуснији италијански кувари, а резултат је јело које истовремено одише елеганцијом и топлином – празник за непце.

Значи, следећи пут када кувате рижото, не заборавите – једна кашика хладног маслаца може направити разлику између просечног и савршеног тањира.

Пробајте! 👌

(Stil)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!

ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.

20. 07. 2025. у 15:05

Коментари (0)

Нећете веровати за шта грађани Србије највише узимају кеш кредите током лета!