ХРСКАВИ ПИЛЕЋИ ЗАЛОГАЈИ СА СОСОМ ОД БЕЛОГ ЛУКА: Сочни изнутра, хрскави споља
Ако тражите рецепт који ће одушевити и мале и велике, ови хрскави пилећи залогаји су прави избор. Златна корица, меко и сочно месо изнутра и освежавајући сос од белог лука чине их савршеним за породичну вечеру, филмско вече код куће или дружење са пријатељима.

ФОТО: Novosti
Састојци:
За пилетину:
- 500 гр пилећег филеа (исеченог на мале комаде)
- 200 мл млека + 1 кашика сока од лимуна (замена за млаћеницу)
- 1 јаје
- 1,5 шоље универзалног брашна
- 1 кашичица слатке паприке
- 1/2 кашичице белог лука у праху
- со и бибер по укусу
- уље за пржење
За сос од белог лука:
- 4 кашике мајонеза
- 2 кашике јогурта
- 1 чење белог лука (исцеђено)
- 1 кашичица сока од лимуна
- со, бибер и мирођија по укусу
Припрема:
У млеко додајте кашику лимуновог сока, промешајте и оставите 10–15 минута да се згусне. Додајте јаје и добро умутите. У ту смесу ставите комаде пилетине и оставите да се маринирају 30 минута. У посебној посуди измешајте брашно, паприку, бели лук у праху, со и бибер. Извадите пилетину из маринаде, уваљајте у брашно и пржите у дубоком уљу (180°C) 4–5 минута, док не добију златну боју и хрскаву корицу. Оцедите на папирним убрусима.Све састојке за сос добро измешајте и послужите уз топле залогаје.
Уживајте!

ЕКСКЛУЗИВНО - ГЕНЕРАЛ ПОНОВО У СВОЈОЈ СРБИЈИ: Небојша Павковић слетео у Београд (ФОТО)
ГЕНЕРАЛ Небојша Павковић слетео је у Србију.
28. 09. 2025. у 17:53

АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ВУЧИЋЕМ! Пљуште коментари након гостовања на Њузмаксу: "Хоћемо га код Такера, дивно је чути овог мудрог човека"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је синоћ на америчкој телевизији Њузмакс, а његово гостовање привукло је велику пажњу америчке јавности.
27. 09. 2025. у 11:29

ЉУТИЛА СЕ: Бора и Брега пијани написали песму, посветили је ПЕВАЧИЦИ - дуго није причала са Гораном
У ВРЕМЕ старе Југославије, тачније осамдесетих година прошлог века, владао је поприличан ривалитет између две најпопуларније групе - "Бијелог дугмета" и "Рибље чорбе".
28. 09. 2025. у 08:33
Коментари (0)