РОЛНИЦЕ ОД ПЕЧЕНЕ ПАПРИКЕ И СИРА: Рецепт за предјело које осваја на први залогај
Прелив од маслиновог уља, белог лука и свежег першуна додаје мирис и свежину, док сецкани ораси дају пријатну хрскавост. Идеално као предјело, ужина или лагани оброк за госте.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 6–8 печених црвених паприка
- 150 г крем сира (рикота, фета или свеж сир)
- 2–3 чена белог лука
- 2–3 кашике маслиновог уља
- шака свежег першуна, ситно сецканог
- 2 кашике сецканих ораха
- со и бибер по укусу
Припрема:
Печене паприке очистити од љуске и семенки, па их распоредити на даску. На сваку паприку ставити кашику сира који смо помешали са сецканим першуном. Увити у ролну. Ролнe сложити на тањир или послужавник. У чинији помешати маслиново уље, ситно сецкани бели лук, першун, со и бибер. Прелити ролнe овим мирисним преливом. Посути сецканим орасима и оставити кратко у фрижидеру да се укуси прожму.
Послужити хладно као предјело – изгледа прелепо, а укус је прави медитерански ужитак!
Уживајте!
Препоручујемо
КРЕМАСТИ ШПАГЕТИ СА ПИЛЕТИНОМ И СУШЕНИМ ПАРАДАЈЗОМ: Рецепт за кремасту тестенину
25. 11. 2025. у 22:02
ПОСНИ УРНЕБЕС: Намаз од печене паприке, димљеног тофуа и ораха
25. 11. 2025. у 21:44
БОЖИЋНИ КОЛАЧИЋИ: Празнична посластица која осваја на први залогај
25. 11. 2025. у 13:00
ВАТРОГАСЦУ ПОЗЛИЛО ОД ПРИЗОРА КОЈИ ЈЕ ЗАТЕКАО: Мучне сцене на месту погибије Ане Радовић и њеног пријатеља
ЈУТРОС је у Овчарско-кабларској клисури лоциран аутомобил марке "ауди" у коме су пронађена два тела, а једно до њих је тело Ане Радовић за којом се трагало од 23. новембра.
26. 11. 2025. у 13:30
НАЈВЕЋА СИЛА ЕВРОПЕ РЕАГОВАЛА НА ТРАМПОВ ПЛАН: "У принципу подржавамо"
НЕМАЧКА влада саопштила је да "у принципу" подржава план Сједињених Америчких Држава за окончање рата у Украјини, али да остаје посвећена заштити украјинског суверенитета и обезбеђивању безбедносних гаранција за земљу.
21. 11. 2025. у 12:37
СЛОБОДА И ВОЈИН СЕ СЕЛЕ: Купили стан, а ево и где! Донели битну одлуку
СЛОБОДА и Војин су овај стан купили пре више од годину дана...
25. 11. 2025. у 08:41
Коментари (0)