ПЕЧЕНА АРОМАТИЧНА ЈАГЊЕТИНА: Сочна и укусна као испод сача!
Месо исеците на крупније комаде или цело ставите у одговарајућу тепсију. У чинији или чаши помешајте уље са зачинима и промешајте.
Foto: Profimedia
Добијеном смесом премажите месо са свих страна, тако да добро упије. Пиво и бујон сипајте око меса, па тепсију покријте алу-фолијом. Ставите јагњетину да се пече у рерни на 160 степени, око три сата.
Склоните фолију, повећајте температуру на 180 степени, па вратите месо да се допече још 20 минута, све док не ухвати браонкасту корицу. Ако је око меса остала само масноћа, сипајте бујон од поврћа. Послужите јагњетину уз печени кромпир или пиринач.
Потребно је:
- око 1,5 кг јагњеће плећке, односно бута
- 330 мл пива
- кашичица нане
- кашичица селена
- со
- бибер
- кашика алеве паприке
- 3 кашике маслиновог уља
- кашичица мајчине душице
- 100 мл бујона
Препоручујемо
БУГАРСКЕ РУЖИЦЕ: Нежне, слатке и неодољиве - Колач који ћете обожавати!
24. 12. 2025. у 17:00
МИНИ КРОМПИР ПИТЕ СА СИРОМ И СЛАНИНОМ: Хрскаве, сочне и пуне укуса!
24. 12. 2025. у 12:24
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)