СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну
Ставите брашно са мало соли у посуду, додајте телеће месо исечено на коцкице, па све лепо промешајте.

Фото: Профимеда
Потом у шерпи са угрејаним уљем пржите месо док не добије браон боју. У другој посуди такође загрејте уље и 5-10 минута пржите целер, лук, шаргарепу и печурке исечене на кришке, а кромпир исецкан на коцкице.
Затим додајте парадајз пире и све промешајте, сипајте пиво, а након тога и бујон од поврћа растворен у две шоље топле воде. Оставите да проври, па додајте месо и зачините зачинима.
Поклопите шерпу и оставите да се крчка сат. Потом скините поклопац, па отворено оставите да се крчка још пола сата или док месо не омекша. Поспите насецканим першуном и служите.
Потребно је:
- 700 г телећег меса
- 800 г кромпира
- 250 г печурака
- 3 шаргарепе
- главица црног лука
- 4 стабљике целера
- 2 кашике брашна
- шарени бибер
- со
- чубар
- першун
- бујон од поврћа
- коријандер
- шоља пива
- 2 кашике парадајз пиреа
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ХЛАДНА БАКЛАВА СА ПИСТАЋИМА: Хрскав слаткиш са преливом од чоколаде (ВИДЕО)
30. 01. 2023. у 20:53

КИНЕСКИ РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ НА ПАРИ: Брзе и укусне погачице (ВИДЕО)
30. 01. 2023. у 20:19

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:21 >> 07:28

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (6)