ЗИМСКЕ ШПАГЕТИ: Са сиром и бибером - брза вечера
Прокувајте 1,5 л воде, посолите, па шпагете скувајте по упутству са паковања. Оцедите их, али сачувајте 3/4 шоље воде у којој је паста кувана.
Foto: Shutterstock
На ватри, у дубљем тигању, растопите 2 кашике маслаца, додајте бибер и, протресајући посуду, кувајте око минут. Улијте 1/2 шоље сачуване течности, убаците скувану пасту и преостали маслац.
Смањите температуру, па додајте и пармезан или "грана падано" сир. Промешајте, а онда склоните са шпорета и додајте пекорино. Мешајте све док се сир не истопи. Ако вам се учини да је сос густ, улијте и преосталу сачувану воду у којој се тестенина кувала.
Потребно је:
- 600 г шпагета
- 3/4 шоље воде у којој се паста кувала
- со
- 3 кашике маслаца (несланог)
- 1 кашичица крупно млевеног црног бибера
- 3/4 шоље ренданог пармезана или сира "грана падано"
- 1/3 шоље ренданог пекорино (овчјег) сира
СВЕ ЈЕ ЗАВРШЕНО, РАКЕТА "ОРЕШНИК" СТИЖЕ У ОВУ ЗЕМЉУ: "Никоме не претимо, ово је одговор на ескалацију у региону"
РУСКИ ракетни систем "Орешник" биће стављен у борбену готовост у Белорусији у децембру ове године, саопштила је портпаролка председника Белорусије Александра Лукашенка, Наталија Ејсмонт.
28. 10. 2025. у 19:57
ВУЧИЋ О ПОРУЦИ ИЗ АМЕРИКЕ И НИС-У: Е баш вам хвала, драги партнери, поруку смо разумели одавно
ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић говорио је о притисцима Сједињених Америчких Држава на Србију да се у потпуности елиминише руско већинско власништво у Нафтној индустрији Србије (НИС).
28. 10. 2025. у 18:18
Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
Коментари (0)