РЕЦЕПТ ЗА РОЛОВАНУ ПРАСЕТИНУ: Прави гурмански ручак
РОЛОВАНА ПРАСЕТИНА је укусна када је топла, али је дивна и као хладна
Ово је савршен рецепт за запослене домаћице које, када испеку месо, могу да га служе уз други прилог наредних неколико дана.
Састојци:
- роловано свињско месо (један већи комад)
- 30 мл маслиновог уља
- кашика млевене паприке
- чен белог лука
- кашика меда
- кашичица мајчине душице
- со, бибер
- шоља црног вина
Припрема:
Направите маринаду за роловано месо, тако што ћете у чинији помешате све зачине, додајте маслиново уље, уситњен бели лук, ставите мед и промешајте. Припремљеном маринадом добро утрљајте месо са свих страна, чак и испод мреже којом је причвршћено. Ставите у фрижидер да одстоји око два сата, а пре печења месо треба да одстоји 30 минута на собној температури. Затим га пребаците у тепсију, сипајте црно вино и покријте алу-фолијом.
Пеците у загрејаној рерни на 160 степени, око два сата. Затим скините фолију, па пеците још 10 минута на јачој температури, док месо не добије златну корицу. Пре сервирања скините мрежу и исеците на парчиће.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)