ОМИЉЕНО КУВАНО ЈЕЛО НА НОВИ НАЧИН: Гулаш од две врсте меса
АКО сте љубитељ куваних јела, ово је прави рецепт за вас
Суштина овог домаћег специјалитета је у комбинацији зачина и великом броју састојака. Што више поврћа, па и врста меса, гулаш ће бити укуснији.
Гулаш - састојци:
300 г свињског меса,
300 г пилеће џигерице,
300 г црног лука,
2 свеже паприке,
мало љуте туцане паприке,
мало слатке млевене паприке,
1 већа шаргарепа,
1 свеж парадајз (може и сок),
2 чена белог лука,
3-4 листа ловора,
уље,
суви зачин, со, бибер, першун.
По жељи уз прилог могу ићи макароне или пире кромпир.
Гулаш - припрема:
На уљу пропржити ситно сецкан црни лук, додати сецкану шаргарепу и паприку па динстати око пола сата.
Додати најпре месо исечено на коцке и ловоров лист, долити мало воде и крчкати око 20 минута.
Потом убацити џигерицу и наставити са динстањем док месо не омекша.
Додати мало сувог зачина или само со, 1 кашичицу слатке млевене паприке и љуте туцане. Додати бибер, бели лук и још мало прокрчкати.
На крају додати сецкан першун и одмах искључити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБРЖИ и најукуснији ручак кад немате времена: запечене макароне са сиром
14. 06. 2023. у 17:11
МЕДЕНА КРИЛЦА ИЗ РЕРНЕ: Прсте да полижете - пробајте нови рецепт и бићете одушевљени!
24. 05. 2023. у 19:00
ЗА НАЈУКУСНИЈУ ПИЛЕТИНУ: Направите маринаду од 3 једноставна састојка
14. 05. 2023. у 20:00
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ЛУКАС ЖЕСТОКО О СЕВЕРИНИ ПОСЛЕ ИЗЈАВЕ О ЈАСЕНОВЦУ: "Она је будала, прича бљувотине о Србији, а син јој Србин"
У НОВОМ издању емисије "Четири и по жене", код водитељки Зине Ал Саттаф, Катарине Одаловић, Јадранке Јевтић и Маје Мојсовски Рашевић, гост је био певач Аца Лукас.
27. 12. 2024. у 09:30
Коментари (0)