ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт

Јутјуб

08. 08. 2023. у 15:43

Сочан изнутра, хрскав споља, а није пржен у дубоком уљу.

ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт

Foto: Jutjub/Printskrin/Микина кухиња

Потребно:

  • 1 кг смрзнутог ослића
  • 120 мл уља
  • 1,5 кашичица соли
  • 1 кашичица вегете
  • 100 г пшеничног брашна
  • 1 кашика алеве паприке
  • 1/2 кашичице љуте алеве паприке
  • 1 кашичица зачина за сувлаки (није обавезна)

Припрема:

Рибу одледити, опрати, па просушити убрусима. Исећи је на половине и очистити од изнутрица и пераја. У дубоком тањиру помешати брашно, со, алеву паприку, вегету и зачин за сувлаки. На дно плеха сипати око 100мл уља (да покрије дно). Сваки комад рибе уваљати у мешавину брашна са зачинима, па ређати на науљен плех. Рибе мало попрскати уљем (око 20мл). Рибу пећи у рерни загрејаној на 200°C 20 минута. Извадити плех из рерне, окренути рибу на другу страну, па пећи још 20-ак минута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

Коментари (1)

Војин Ђорђевић: ВОДАВОДА је одабрала нас