ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт

Јутјуб

08. 08. 2023. у 15:43

Сочан изнутра, хрскав споља, а није пржен у дубоком уљу.

ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт

Foto: Jutjub/Printskrin/Микина кухиња

Потребно:

  • 1 кг смрзнутог ослића
  • 120 мл уља
  • 1,5 кашичица соли
  • 1 кашичица вегете
  • 100 г пшеничног брашна
  • 1 кашика алеве паприке
  • 1/2 кашичице љуте алеве паприке
  • 1 кашичица зачина за сувлаки (није обавезна)

Припрема:

Рибу одледити, опрати, па просушити убрусима. Исећи је на половине и очистити од изнутрица и пераја. У дубоком тањиру помешати брашно, со, алеву паприку, вегету и зачин за сувлаки. На дно плеха сипати око 100мл уља (да покрије дно). Сваки комад рибе уваљати у мешавину брашна са зачинима, па ређати на науљен плех. Рибе мало попрскати уљем (око 20мл). Рибу пећи у рерни загрејаној на 200°C 20 минута. Извадити плех из рерне, окренути рибу на другу страну, па пећи још 20-ак минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу

ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.

09. 04. 2025. у 20:44

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Дато упутство и за Србију,Аустрија ЗАТВОРИЛА 20-ак граничних прелаза да спречи ширење слинавке и шапа

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Дато упутство и за Србију,Аустрија ЗАТВОРИЛА 20-ак граничних прелаза да спречи ширење слинавке и шапа

МИНИСТАРСТВО пољопривреде Србије апеловало је недавно на све сточаре, ветеринаре и друге актере у сектору сточарства да предузму све неопходне мере како би спречили потенцијални унос болести слинавке и шапа у Србију и буду максимално одговорни.

08. 04. 2025. у 14:48 >> 18:42

СУРОВА ОСВЕТА КАДИРОВА: Малолетник убио полицајца, након ликвидације његов леш изложен на градском тргу - лидер Чеченије тражи казну и за по

СУРОВА ОСВЕТА КАДИРОВА: Малолетник убио полицајца, након ликвидације његов леш изложен на градском тргу - лидер Чеченије тражи казну и за по

ТЕЛО чеченског тинејџера који је напао полицијску станицу и убио једног службеника у граду Ачхој-Мартану изложено је на градском тргу, пренела је руска "Газета".

10. 04. 2025. у 12:21

Коментари (1)

ИЗДАО РУСИЈУ И ОДАБРАО АЛБАНИЈУ: Ово му се десило када је од Руса примао златну медаљу на Европском првенству (ВИДЕО)