ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт
Сочан изнутра, хрскав споља, а није пржен у дубоком уљу.
Foto: Jutjub/Printskrin/Микина кухиња
Потребно:
- 1 кг смрзнутог ослића
- 120 мл уља
- 1,5 кашичица соли
- 1 кашичица вегете
- 100 г пшеничног брашна
- 1 кашика алеве паприке
- 1/2 кашичице љуте алеве паприке
- 1 кашичица зачина за сувлаки (није обавезна)
Припрема:
Рибу одледити, опрати, па просушити убрусима. Исећи је на половине и очистити од изнутрица и пераја. У дубоком тањиру помешати брашно, со, алеву паприку, вегету и зачин за сувлаки. На дно плеха сипати око 100мл уља (да покрије дно). Сваки комад рибе уваљати у мешавину брашна са зачинима, па ређати на науљен плех. Рибе мало попрскати уљем (око 20мл). Рибу пећи у рерни загрејаној на 200°C 20 минута. Извадити плех из рерне, окренути рибу на другу страну, па пећи још 20-ак минута.
Препоручујемо
ПИЛЕЋА СУСАМ САЛАТА: Савршена салата готова за пет минута (VIDEO)
08. 08. 2023. у 11:20
ПИЛЕЋА СУСАМ САЛАТА: Савршена салата готова за пет минута (VIDEO)
08. 08. 2023. у 11:20
РУСИ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Нафтна компанија продаје своју имовину у иностранству због санкција САД-а
РУСКА нафтна компанија Лукоил саопштила је данас да, због увођења рестриктивних мера неких држава против те фирме и њених подружница, намерава да прода своју имовину у иностранству.
27. 10. 2025. у 21:49
КАКО СЕ УРУШИО УКРАЈИНСКИ ФРОНТ? Стигло упозорење: Руси ће на пролеће кренути у нову офанзиву
ПОСЛЕ два и по месеца жестоких борби, црвена ознака на војној карти у Доњецкој области, позната као „зечије уши“, коначно је нестала.
27. 10. 2025. у 21:17
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (1)