ОВАКО СПРЕМЉЕНУ БОРАНИЈУ ЈЕДУ СВИ: Издашан и неодољиво укусан ручак за целу породицу
БОРАНИЈА је идеалан ручак уколико желите да скинете вишак килограма, јер је здрава, а осим тога и те како укусна.
Иако постоје и они којима и није баш омиљено јело, пронашли смо неодољив рецепт - нико му још није нашао замерке! Обавезно испробајте!
Састојци
1 кг бораније
500 г свињског меса бут/плећка/врат
2 комада шаргарепе
2 главице црног лука
2 чена белог лука
3 кашике уља
2 кашичице алеве паприке
4 гранчице першуна
2 кашике брашна
со, бибер, туцана паприка по укусу
Припрема:
Месо исеците на коцке, шаргарепу на колутове, лук на коцкице. Ставите у шерпу, додајте уље, со и бибер. Промешајте и пропржите пар минута, налијте воду и оставите да месо омекша. С времена на време погледајте да се вода није укувала, уколико јесте, сипајте још воде да вам не би загорело.
Док се месо динста, боранију очистите, исеците и оперите. Када је месо лепо омекшало, у шерпу додајте и боранију. Налијте водом и оставите да се кува. Ако се дуже кува (зависи каква је боранија), доливајте воде.
Када је боранија лепо омекшала, размутите 200 мл воде са две кашике брашна и једном кашичицом алеве паприке, сипајте преко бораније, мало промешајте и кувајте још пар минута.
Пробајте, уколико вам није довољно слано, љуто... досолите, додајте туцане паприке и сецкан першун. Пријатно!
(Курир)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)