ПИРИНАЧ С ТИКВИЦАМА: Савршено јело за дане када немате живаца да време губите у кухињи

Татјана Марковић

16. 10. 2023. у 15:00

ИСКОРИСТИТЕ тиквице док их има за ово јело које се буквално топи у устима.

ПИРИНАЧ С ТИКВИЦАМА: Савршено јело за дане када немате живаца да време губите у кухињи

Фото: Free Images Pixabay

Састојци:

* 250 г пиринча

* 500 г тиквица

* 5 кашика уља

* 20 г маслаца

* 2 главице лука

* 4 чена белог лука

* 1 кокошја коцка за супу

* пола чаше белог вина

* першун и босиљак

* мало пармезана

* 1 кашика биозачина

* со, бибер

Фото: Shutterstock

Припрема:

1. Тиквице огулите и насецкајте на коцке. Лук очистите, па га исецкајте. На хладно уље ставите лук, изгњечени бели лук и тиквице, измешајте, па све заједно продинстајте.

2. Додајте биозачин и пиринач, кратко још мало динстајте, па у то умешајте маслац, коцку за кокошју супу, соли и бибера по жељи и све то залијте са око 8 дл воде. Добро промешајте и кувајте поклопљено на тихој ватри уз повремено мешање.

3. Кад пиринач напола омекша, додајте вино, босиљак и насецкани першун.

4. Готово и топло јело послужите с наренданим пармезаном.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

УКРАЈИНА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Не може да верује које санкције су управо укинуте Русији