ПИРИНАЧ С ТИКВИЦАМА: Савршено јело за дане када немате живаца да време губите у кухињи
ИСКОРИСТИТЕ тиквице док их има за ово јело које се буквално топи у устима.
Састојци:
* 250 г пиринча
* 500 г тиквица
* 5 кашика уља
* 20 г маслаца
* 2 главице лука
* 4 чена белог лука
* 1 кокошја коцка за супу
* пола чаше белог вина
* першун и босиљак
* мало пармезана
* 1 кашика биозачина
* со, бибер
Припрема:
1. Тиквице огулите и насецкајте на коцке. Лук очистите, па га исецкајте. На хладно уље ставите лук, изгњечени бели лук и тиквице, измешајте, па све заједно продинстајте.
2. Додајте биозачин и пиринач, кратко још мало динстајте, па у то умешајте маслац, коцку за кокошју супу, соли и бибера по жељи и све то залијте са око 8 дл воде. Добро промешајте и кувајте поклопљено на тихој ватри уз повремено мешање.
3. Кад пиринач напола омекша, додајте вино, босиљак и насецкани першун.
4. Готово и топло јело послужите с наренданим пармезаном.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВИДЕО САМ ТЕКСТ ДА СВИ МОРАМО ДА УВЕДЕМО САНКЦИЈЕ: Вучић о доласку Зеленског у Дубровник - Биће мука и за нас и за њих
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић вечерас је гост емисије "Хит Твит" на ТВ Пинк.
06. 10. 2024. у 21:53
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЛОНА МАСКА ЗА АМЕРИКУ: Ако Трамп не победи...
БИВШИ амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп одржао је митинг у граду Батлеру у америчкој савезној држави Пенсилванији, на месту где је 13. јула преживео атентат.
06. 10. 2024. у 08:14
"У ВАЗДУХУ САМ ОСЕЋАО НАПЕТОСТ И МРЖЊУ": Како је Бред Пит умало добио батине у Хрватској
СЛАВНИ глумац Брад Пит привукао је пажњу Хрвата новим филмом у којему псује на хрватском. Реч је о новој комедији Wолфс у којем глуми с хрватским глумцем Златком Бурићем, који је недавно проглашен најбољим европским глумцем.
06. 10. 2024. у 17:04
Коментари (0)