РУЧАК ЗА ДАНАС: Кафанска телећа чорбица, кремаста и пуна витамина и минерала - за опоравак целог тела
КАД почне хладно време, најбоље решење за ручак је чорба, која ће да окрепи и загреје тело.
А најукуснија је она телећа, кафанска, која је савршено кремаста и пуна витамина и минерала.
Састојци:
500 грама телећег меса од бута или врата
1 главица црног лука
1 веза зелени (2 шаргарепе, пашканат, першун)
1 корен целера
2 кромпира
1 дл уља
2 кашике брашна
2 дл киселе павлаке
1 жуманце
со
бибер
лорбер
мало першуновог листа
Припрема:
Црни лук ситно исецкајте, па издинстајте на уљу. Додајте месо исечено на коцкице (и кости, ако има), налијте водом да огрезне и динстајте на тихој ватри око сат времена.
Додајте поврће исецкано на коцкице, посолите, побиберите, те налијте око два литра воде. Направите и запршку од две кашике брашна, па све заједно кувати још око пола сата.
Пред сервирање у готову чорбу умешајте павлаку са умућеним жуманцетом и поспите ситно сецканим першуном. По жељи, телећа чорба се може закиселити сирћетом или лимуновим соком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)