НАПРАВИТЕ - МЕКО МЕСО УКРЧКАНО У ДВЕ ВРСТЕ ВИНА: Свињска џигерица у сосу са печуркама
ПРЕДЛАЖЕМО за данашњи ручак свињску џигерицу у сосу са печуркама и вином.
Свињску џигерицу можете спремати на много начина. За данас смо припремили фантастичан рецепт за све љубитеље ове намирнице. Она се прелива ароматичним сосом са две врсте вина. Одлична идеја су пикантни ражњићи са свињском џигерицом. Главни састојак соса су печурке, а додају се и зачини попут жалфије и мајчине душице.
Састојци:
* 3 кашике масти
* 500-600 г свињске џигерице
* 1 главица црног лука
За сос од печурака:
* 500 г мешавине печурака по избору
* 1 главица црног лука
* 1 чен белог лука
* мало мајчине душице
* 2 исецкана листа жалфије
* 2 кашике шери вина
* 50 мл белог вина
* 250 мл пилећег бујона
* 100 мл павлаке за кување
Рецепт за свињску џигерицу у сосу са печуркама и вином:
Ставите маст у тигањ, па је загрејте на јакој ватри. Када се маст истопи, додајте свињску џигерицу и пржите са обе стране док не порумени. Потом пребаците свињску џигерицу у плех за печење, поспите је исецканим црним луком и пеците на 180°C око 20-25 минута.
Након тога, извадите џигерицу и оставите је на топлом месту поклопљену, али не скроз. У међувремену, у другом тигању загрејте путер на средњој ватри, па додајте очишћене печурке. Пропржите их и када порумене додајте исецкани црни и бели лук и мало смањите температуру. Када печурке омекшају, додајте мајчину душицу и жалфију. Добро промешајте и додајте шери и бело вино. Појачајте мало ватру, па кувајте док се количина течности не преполови. Сипајте павлаку за кување и мешајте док се састојци не сједине.
Исецкајте свињску џигерицу и прелијте је сосом од печурака и вина. Препоручујемо и пржену свињску џигерицу.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)