НАПРАВИТЕ - МЕКО МЕСО УКРЧКАНО У ДВЕ ВРСТЕ ВИНА: Свињска џигерица у сосу са печуркама
ПРЕДЛАЖЕМО за данашњи ручак свињску џигерицу у сосу са печуркама и вином.

Фото Shutterstock
Свињску џигерицу можете спремати на много начина. За данас смо припремили фантастичан рецепт за све љубитеље ове намирнице. Она се прелива ароматичним сосом са две врсте вина. Одлична идеја су пикантни ражњићи са свињском џигерицом. Главни састојак соса су печурке, а додају се и зачини попут жалфије и мајчине душице.
Састојци:
* 3 кашике масти
* 500-600 г свињске џигерице
* 1 главица црног лука
За сос од печурака:
* 500 г мешавине печурака по избору
* 1 главица црног лука
* 1 чен белог лука
* мало мајчине душице
* 2 исецкана листа жалфије
* 2 кашике шери вина
* 50 мл белог вина
* 250 мл пилећег бујона
* 100 мл павлаке за кување
Рецепт за свињску џигерицу у сосу са печуркама и вином:
Ставите маст у тигањ, па је загрејте на јакој ватри. Када се маст истопи, додајте свињску џигерицу и пржите са обе стране док не порумени. Потом пребаците свињску џигерицу у плех за печење, поспите је исецканим црним луком и пеците на 180°C око 20-25 минута.
Након тога, извадите џигерицу и оставите је на топлом месту поклопљену, али не скроз. У међувремену, у другом тигању загрејте путер на средњој ватри, па додајте очишћене печурке. Пропржите их и када порумене додајте исецкани црни и бели лук и мало смањите температуру. Када печурке омекшају, додајте мајчину душицу и жалфију. Добро промешајте и додајте шери и бело вино. Појачајте мало ватру, па кувајте док се количина течности не преполови. Сипајте павлаку за кување и мешајте док се састојци не сједине.
Исецкајте свињску џигерицу и прелијте је сосом од печурака и вина. Препоручујемо и пржену свињску џигерицу.
(StvarUkusa/Mondo)
Препоручујемо

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)