НИКО НЕЋЕ ОДОЛЕТИ - СОЧНО МЕСО И ХРСКАВА КОЖИЦА КОЈА СЕ ЛЕПИ ЗА ПРСТЕ: Прасеће печење спремите код куће
ЗА Божић је традиција да се за ручак једе прасетина. Најлепшу прасетину у рерни направите лако код куће.
Више не морате да наручујете раније из печењаре, па да месо буде хладно. Направите код куће сочно печење са хрскавом корицом и то од састојака који могу да се пронађу свуда. Пиво даје специфичан укус, али и лепу боју. Пече се мало дуже, али зато ћете направити месо које је толико укусно да никада више нећете пожелети куповно.
Потребно:
* 10 кг прасетине
* 250 г соли
* 410 мл пива
* 180 г масти
* 310 мл вода
Припрема:
Месо добро оперите и осушите. Затим га богато посолите и покријте провидном фолијом, па оставите да стоји у фрижидеру преко ноћи. Маст истопите, а затим премажите плех, као и месо. Ставите у плех, па сипајте воду. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 2,5 сата. Пеците сат и по времена у цугу, па окрените месо, а када окренете прелијте пивом. Након следећих пола сата поново окрените месо и опет прелијте пивом. Затим извадите месо из рерне и проспите вишак течности. Онда вратите да се пече још пола сата, а ако желите још хрскавију кожицу пеците још 10-15 минута.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УСПЕВА "ИЗ ПРВЕ" И ПОЧЕТНИЦИМА: Слана торта са рибом и маслинама (ВИДЕО)
17. 12. 2023. у 13:28
ПРЕДЈЕЛО ЗА ДЕЦЕМБАРСКЕ ДАНЕ: Чувена бегова чорба са куркумом
09. 12. 2023. у 14:56
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)