ЛАГАН И ЈЕФТИН ОБРОК СА ГРАШКОМ И ШАРГАРЕПОМ: Рецепт за динстани пиринач с поврћем
САЗНАЈТЕ начин припреме динстаног пиринча с поврћем! Динстани пиринач с поврћем је лагано и укусно јело од пиринча, поврћа и ароматичних зачина. Одлично решење за брзи ручак или вечеру.
Динстани пиринач са поврћем одличан је избор за брзи и лагани оброк, а поврће може да варира по вашој жељи. Испробајте и шарени медитерански пиринач, можда ће вам се допасти. Динстани пиринач са поврћем у овој варијанти прави се са шаргарепом, грашком и луком.
Потребно:
* 2 супене кашике уља
* 1 исецкани црвени лук
* 1 шаргарепа исечена на коцкице
* 250 г смрзнутог грашка
* 500 г пиринча
* 500 г повртног бујона
* 1 кафена кашичица кумина
* 1 кафена кашичица алеве паприке
* соли и бибера по укусу
Рецепт за динстани пиринач с поврћем:
Корак 1
На пропрженом луку динстајте поврће:
За динстани пиринач с поврћем загрејте уље у великој шерпи и пржите лук док не порумени. Додајте поврће и кувајте неколико минута. Додајте пиринач, зачине и супу у лонац.
Корак 2
Кувајте док течност не испари:
Пустите да проври, а затим смањите ватру и кувајте док се пиринач не скува и течност не упије. Размутите пиринач виљушком и послужите врућ. Уживајте у динстаном пиринчу са поврћем!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса
28. 12. 2023. у 20:00
ТАКО ЈЕДНОСТАВАН, А ТАКО УКУСАН! Чоко-ролат посут сецканим лешницима
04. 01. 2024. у 13:45
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)