САВРШЕН СПОЈ СЛАНОГ И СЛАТКАСТОГ: "Мрвљени" бругери, свима ће се чинити да су као из ресторана!

Novosti online

02. 02. 2024. у 12:00

МРВЉЕНИ бургери се лако праве, а имају одличну равнотежу сланог и слаткастог укуса. Ево како да направите мрвљене бургере!

САВРШЕН СПОЈ СЛАНОГ И СЛАТКАСТОГ: Мрвљени бругери, свима ће се чинити да су као из ресторана!

Фото Shutterstock

Тиме што се месо "мрви" подстиче се боља карамелизација и хрскавост ивица. Мрвљени бургер је савршен, јер ако пустите да месо одстоји пар минута, упиће све састојке у себе.

Састојци:

* 250 г млевеног меса
* 4 кришке сира на листиће
* 2 лепиње за хамбургере са сусамом
* 2 кисела краставца, насечена

 За маринаду: 

* 2 кашике мајонеза

* 1 кашика кечапа
* 1 кашика сенфа
* 1 лук шалот, врло ситно сецкан

* прстохват шећера
* прстохват белог лука у праху
* 1 краставчић, врло ситно исечен, плус мало сока киселог краставца

Рецепт за мрвљене бургере:

 Корак 1: 

Направите сос:

Да бисте направили сос за мрвљене бургере, помешајте све састојке осим сока од киселог краставца. Затим додајте довољно сланог раствора да разблажите сос (али не толико да постане течан). Пробајте и додајте још соли или шећера по укусу.

 Корак 2: 

Загрејте тигањ:

Ставите тигањ на средњу ватру и сачекајте да се загреје. У међувремену поделите млевено месо на четири једнаке лоптице. Лагано спљоштите куглице да од њих направите дебеле плошке.


 Корак 3: 

Спљоштите месо у пљескавице:

Ставите плошке у тигањ, размакните што је више могуће. Користите два тигања или радите у серијама ако је потребно. Металном лопатицом и оклагијом (или металном пресом, ако је имате), разбијте плошке у танке бургере, снажно притискајући и чинећи их што тањим.

Посолите и побиберите и пеците два минута, притискајући бургере назад ако почну да се дижу у средини.


 Корак 4: 

Ставите сир:

Користите металну лопатицу да подигнете бургере са тигања и окрените их, зачините са мало соли и бибера, а затим на сваку положите кришку сира. Пеците још два минута, а затим их склоните са тигања и оставите са стране.

 Корак 5: 

Убаците сос:

Премажите обе исечене лепиње сосом, а затим на сваку подлогу ставите по две пљескавице, страном са сиром нагоре. Одозго ставите нарезани кисели краставац, ставите поклопац од лепиње и умотајте пљескавице у фолију. Оставите неколико минута, а затим их одмотајте и сервирајте. Уживајте у мрвљеним хамбургерима!

(StvarUkusa/Mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви

ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.

30. 05. 2025. у 14:42

УКРАЈИНА ИЗВЕЛА ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ НАПАДА НА РУСИЈУ: Аеродроми у Москви затворени, уништена важна фабрика (ВИДЕО)

УКРАЈИНА ИЗВЕЛА ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ НАПАДА НА РУСИЈУ: Аеродроми у Москви затворени, уништена важна фабрика (ВИДЕО)

УКРАЈИНА је током ноћи извела један од највећих напада дроновима од почетка рата, гађајући више циљева на територији Русије. Због напада су московски аеродроми били приморани да привремено обуставе рад, што је изазвало хаос у ваздушном саобраћају.

28. 05. 2025. у 09:45

РЕЦЕПТ ИМА 3 МИЛИОНА ПРЕГЛЕДА: Ову питу од јабука из 1894. године некада су сматрали најбољим слаткишем на свету!

РЕЦЕПТ ИМА 3 МИЛИОНА ПРЕГЛЕДА: Ову питу од јабука из 1894. године некада су сматрали најбољим слаткишем на свету!

УПРКОС томе што им нису били доступни миксери и разни састојци који нас данас чекају на сваком кораку, у прошлости су се људи довијали и успевали да припреме сласне десерте који се памте и данас.

03. 06. 2025. у 13:25

Коментари (0)

Од разбибриге до педесет милиона и куће на мору: Увек сам мислила да су те карте намештене