ГУРМАНСКА РАПСОДИЈА КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Мексичке кесадиље, прави рај за непца
КЛАСИЧНО, традиционално јело мексичке кухиње састоји се од тортиље са сиром и најчешће месом и зачинима.
По оригиналном рецепту прави се од кукурузне тортиље, док постоје разне варијанте и са пшеничном. Овај феноменални, брзи оброк неће никога оставити равнодушним. Једино правило је да се конзумира одмах након прављења, јер се хлађењем губи укус.
Потребно:
* 4 тортиље
* 1 пилећи филе
* 300 г качкаваља
* 2 кашике маслиновог уља
* зачинска паприка
* со
* бибер
Припрема:
Исеците пилећи филе на тракице, па га зачините и пропржите на маслиновом уљу са свих страна да добије румену корицу. Тортиљу ставите у тигањ, па преко ње поспите један део наренданог качкаваља, ставите мало меса, одозго поново качкаваљ, па поклопите другом тортиљом. Пеците око 5 минута да се доња тортиља лепо запече и сир растопи, па полако окрените и запеците са друге стране. Понављајте поступак док не утрошите сав материјал.
На крају исеците тортиље на 4 дела и конзумирајте их топле. Додајте прелив или прилог по жељи.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВУЧИЋ ПРВИ ПУТ ЈАВНО ОТКРИО: Ево какав ће мир бити између Русије и Украјине!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обраћа се из Њујорка и говорио о миру између Украјине и Русије.
26. 09. 2024. у 20:56
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока
НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.
25. 09. 2024. у 22:01
СТАЊЕ И ДАЉЕ НЕСТАБИЛНО: Ево ко ће заменити Сашу Поповића у Звездама Гранда
Жири остаје у истом саставу, али ће сада бити пред већим изазовом...
26. 09. 2024. у 19:20
Коментари (0)