САВРШЕН И ЛАГАН ПРИЛОГ НА СВАКОЈ ТРПЕЗИ, А БРЗО СЕ ПРАВЕ: Пуњене паприке са пестом и пилетином
ПУЊЕНЕ паприке са пестом и пилетином су лагане, а поред тога се брзо и једноставно праве.
Састојци:
* 4 средње слатке жуте или наранџасте паприке
* 180 г исецкане пилетине за печење
* 180 г куваног смеђег пиринча
* 1 шоља припремљеног песта
* 60 г исецканог сира
* листови свежег босиљка, одокативно
Рецепт за пуњене паприке са пестом од пилетине:
Корак 1:
Припремите паприке:
За пуњене паприке са пестом и пилетином прво загрејте рерну на 200°. Исеците паприке по дужини на пола и уклоните стабљике и семенке. Ставите паприке на тепсију за печење, доњом страницом нагоре.
Корак 2:
Пеците паприке:
Пеците паприке док се на кожици не појаве мехурићи, око 5 минута. Смањите температуру рерне на 180°.
Корак 3:
Направите фил:
У међувремену, у великој посуди помешајте пилетину, пиринач и песто. Извадите паприке из рерне. Када се довољно охладе, напуните их мешавином и вратите у тепсију за печење. Пеците око 5 минута.
Корак 4:
Вратите у рерну:
Поспите паприке сиром и пеците док се сир не отопи, 3-5 минута дуже. По жељи поспите босиљком пре сервирања. Уживајте у пуњеним паприкама са пестом и пилетином.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВО ЈЕ ИДЕАЛАН РЕЦЕПТ ЗА ШТЕДЉИВЕ ДОМАЋИЦЕ: Џигерица печена са јабукама (ВИДЕО)
27. 02. 2024. у 10:00
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)