ЗАПЕЧЕНА ПИЛЕТИНА СА СПАНАЋЕМ ЈЕ ПРАВИ РАЈ ЗА ГУРМАНЕ: Издашно јело за целу породицу

Новости онлине

01. 03. 2024. у 22:00

Викенд је пред нама, те вам предлажемо рецепт који ће вас освојити првим залогајем, савршен спој пилетине и спанаћа

ЗАПЕЧЕНА ПИЛЕТИНА СА СПАНАЋЕМ ЈЕ ПРАВИ РАЈ ЗА ГУРМАНЕ: Издашно јело за целу породицу

Foto: Jutjub/Printskrin/ Essen Recipes

Састојци:

  • 600 грама пилећих груди (филеа)
  • 1 килограм спанаћа
  • 2 кашике мешавине зачина
  • 1 главица лука
  • 1 кашика млевене црвене паприке
  • уље
  • со
  • млевени црни бибер

Припрема:

Пилеће груди исеците на коцке или на шницле, посолите зачините мешавином зачина, побиберите и пржите у тигању са загрејаним уљем.
У тигањ сипајте 100 милилитара воде.
Главицу лука исеците на танке шните и додајте у тигањ.
Још једном зачините мешавином зачина.
Додајте црвену млевену паприку и сипајте још 100 милилитара воде.
Керамичку посуду попрскајте уљем и ставите пола од претходно опраних листова спанаћа.
Пола садржине из тигања нанесите у керамичку посуду.
Преко ставите преостале листове спанаћа, па преосталу садржину из тигања додамо у посуду.
Поклопите поклопцем и ставите у рерну.
Пеците 60 минута на 220 степени.
Извадите посуду из рерне и кашиком извадите јело на посуде за сервирање.
По укусу, могуће је уз порцију додајте и по једну кашику павлаке или сервирајте кисело млеко.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).

24. 12. 2024. у 12:17

Коментари (0)

АЛБАНЦИ У ШОКУ: Не могу да верују уз коју песму је Србин ушао у ринг у Тирани (ВИДЕО)