ЗАПЕЧЕНА ПИЛЕТИНА СА СПАНАЋЕМ ЈЕ ПРАВИ РАЈ ЗА ГУРМАНЕ: Издашно јело за целу породицу

Новости онлине

01. 03. 2024. у 22:00

Викенд је пред нама, те вам предлажемо рецепт који ће вас освојити првим залогајем, савршен спој пилетине и спанаћа

ЗАПЕЧЕНА ПИЛЕТИНА СА СПАНАЋЕМ ЈЕ ПРАВИ РАЈ ЗА ГУРМАНЕ: Издашно јело за целу породицу

Foto: Jutjub/Printskrin/ Essen Recipes

Састојци:

  • 600 грама пилећих груди (филеа)
  • 1 килограм спанаћа
  • 2 кашике мешавине зачина
  • 1 главица лука
  • 1 кашика млевене црвене паприке
  • уље
  • со
  • млевени црни бибер

Припрема:

Пилеће груди исеците на коцке или на шницле, посолите зачините мешавином зачина, побиберите и пржите у тигању са загрејаним уљем.
У тигањ сипајте 100 милилитара воде.
Главицу лука исеците на танке шните и додајте у тигањ.
Још једном зачините мешавином зачина.
Додајте црвену млевену паприку и сипајте још 100 милилитара воде.
Керамичку посуду попрскајте уљем и ставите пола од претходно опраних листова спанаћа.
Пола садржине из тигања нанесите у керамичку посуду.
Преко ставите преостале листове спанаћа, па преосталу садржину из тигања додамо у посуду.
Поклопите поклопцем и ставите у рерну.
Пеците 60 минута на 220 степени.
Извадите посуду из рерне и кашиком извадите јело на посуде за сервирање.
По укусу, могуће је уз порцију додајте и по једну кашику павлаке или сервирајте кисело млеко.

(Still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

Суноко организовао традиционални Дан поља шећерне репе