РУЧАК ДАНА - ШКЕМБИЋИ У САФТУ: Традиционални специјалитет са југа Србије
Шкембићи у сафту су јело типично за југ Србије, а док га једни обожавају, други не могу да га смисле.
Овај рецепт један је од правих кафанских уз који ће и они који не воле шкембиће бити пред изазовом да их пробају.
Састојци:
- 1 кг свињских или јунећих шкембића;
- 1 веза зелени;
- 1 целер;
- мешавина зачина по укусу;
- 4 чена белог лука;
- 2 ловорова листа;
- 1/2 кашичице бибера у зрну;
- 5 главица црног лука;
- 100 г меснате суве сланине;
- 50 г парадајз пиреа или густог сока;
- першунов лист;
- 1 пуна кашика масти;
- 4-5 кашика брашна;
- 1 кашичица млевене слатке паприке.
Припрема:
Шкембиће очистити и опрати, а потом ставити у лонац и налити водом. Додати сецкану зелен и целер, главицу црног лука и два чена белог лука, ловоров лист и бибер у зрну. Све оставити да се кува око 4 до 5 сати. Куване шкембиће охладити и исећи на шире траке.
У шерпи загрејати маст, па додати ситно сецкане 4 главице црног лука, бибер у зрну и ловоров лист. Убацити ситно сецкану сланину, па све лепо пропржити око 4-5 минута. Затим сипати 4-5 кашика брашна и непрестано мешати док се не упржи и не добије браон боју. Додати ситно сецкан бели лук, слатку млевену паприку и парадајз пире.
Сипати 1,5 л воде и додати шкембиће, па их кувати још 15-20 минута. Пред крај кувања зачинити и заљутити по укусу. Уз добро бело вино, пријатно!
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРОМПИР И МЕСО КАКО СУ ИХ СПРЕМАЛЕ НАШЕ БАКЕ: Традиционални турски ручак (ВИДЕО)
29. 11. 2023. у 15:05
ЋУРЕЋИ БАТАЦИ У АРОМАТИЧНОМ СОСУ: Ручак који се практично сам спрема (ВИДЕО)
25. 11. 2023. у 12:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"
ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.
11. 01. 2025. у 15:28
Коментари (0)