СА МЕСОМ, СОЧНО ЈЕЛО ЗА ПРАВО ЗАДОВОЉСТВО: Пуњени патлиџан
САВРШЕН спој поврћа и меса даће целом јелу неодољиву арому.
Састојци:
* 2 плава патлиџана
* 1 главица црног лука
* 200 г млевеног меса
* 3 кашике пиринча
* пола кашичице бибера
* пола кашичице босиљка
* 2 чена белог лука
* 1 дцл сока од парадајза
* со по укусу
* 1 јаје
* 1 дцл киселе павлаке
* пармезан по укусу
* чери парадајз
* першун по укусу
* маслиново уље по укусу
Припрема:
Рерну загрејте на 220 степени.
Очистите и оперите патлиџан.
Пресеците га напола па му издубите средину. Сипајте маслиново уље у загрејан тигањ па пропржите очишћен и ситно сецкан црни лук. Додајте млевено месо, ситно исецкану средину патлиџана која је издубљена, посолите, побиберите, додајте босиљак, ситно сецкан бели лук, три кашике скуваног пиринча.
Онда сипајте парадајз, измешајте и још мало динстајте.
Напуните патлиџане припремљеним филом. Ставите патлиџане у ватросталну чинију, прекријте фолијом и пеците у претходно загрејаној рерни 20 минута на 220 степени.
Затим скините фолију, па прелијте патлиџане мешавином умућеног јајета и павлаке и наставите печење док прелив не порумени. Поспите патлиџане ренданим пармезаном. Украсите чери парадајзом и першуном.
Служите топло.
Пријатно!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УЗ ОВАЈ ТРИК БИЋЕ МЕКАНЕ И СУТРАДАН: Како да палачинке не буду жилаве?
04. 03. 2024. у 07:00
УКУСАН, СОЧАН И ЛАК ЗА НАПРАВИТИ. ШТА ЋЕТЕ ВИШЕ ОД ТОГА? Окренути колач од јабука
03. 03. 2024. у 09:00
ТОЛИКО ЈЕ КРЕМАСТ ДА СЕ ТОПИ У УСТИМА, А ГОТОВ ЈЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Колач са нес кафом
03. 03. 2024. у 10:00
ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!
ПРЕДСЕДНИК Вучић у свом говору на самиту Европске политичке заједнице у Будимпешти поставио је храбро питање пред 46 европских лидера.
07. 11. 2024. у 16:03
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
НА ВЕНЧАЊУ САМ БИЛА НАЈТУЖНИЈА ЖЕНА: Ивана је открила невероватне тајне породице Трамп
У СВОЈОЈ књизи "Raising Trump", Ивана Трамп, прва супруга Доналда Трампа, поделила је фасцинантне приче о породици Трамп које ће вас засигурно изненадити – јер када Ивана одлучи да исприча све, она заиста исприча све.
07. 11. 2024. у 13:21
Коментари (0)