СОЧНА СВИЊСКА РЕБАРЦА, ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ! Месни специјалитет са маринадом од меда и белог лука
Савршен избор за ручак.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 2 кг свињских ребара
- 400 г меда
- 200 мл соја соса
- 10 ченова исецканог белог лука
- 2 кашике соли
- 1 кашика млевеног бибера
- 1 кашика млевене паприке
- 1 кашика млевеног чилија
- 500 г кромпира
- 300 г шаргарепе
Припрема:
Ребра исеците на мање комаде и ставите у пластичну посуду са поклопцем. Помешајте све остале састојке осим кромпира и шаргарепе и пола прелијте преко ребара. Истрљајте их са свих страна, поклопите и ставите у фрижидер најмање два сата, а најбоље да одстоје преко ноћи. Извадите ребра и ставите у подмазан плех. Покријте алуминијумском фолијом и пеците један сат на 180 степени. Тада прелијте ребра остатком маринаде и додајте у плех поред њих очишћен и исецкан кромпир и шаргарепу (можете и без њих). Пеците без фолије 30-40 минута, односно док месо и поврће не омекшају.
(Trpeza)
Препоручујемо

МЕДИТЕРАНСКИ ПИРИНАЧ: Посно јело са тајним састојком који му даје посебан шмек
09. 04. 2024. у 17:52

ЈЕЛО ИЗ РЕРНЕ: Шницле са поврћем, печене у рерни, невероватно сочне и укусне
30. 03. 2024. у 12:00

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

НЕМА КАМЕРА, РАДАРА, НИ ПОЛИЦИЈЕ: У Србији уведен НОВ НАЧИН мерења брзине - казне стижу на кућну адресу
СИСТЕМ који фунционише потпуно аутоматски.
03. 07. 2025. у 19:09
Коментари (0)