ПИЛЕТИНА СА МЛАДИМ КУПУСОМ И ПОВРЋЕМ: Прави се лако и брзо, а укус је изванредан

Новости онлине

08. 05. 2024. у 14:00

Уколико и нисте љубитељ купуса, овај укус ће вам се допасти, а здрав и богат ручак имаћете за само сат времена.

ПИЛЕТИНА СА МЛАДИМ КУПУСОМ И ПОВРЋЕМ: Прави се лако и брзо, а укус је изванредан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • пилеће бело месо — 200 г
  • млади купус — 1/2 кг
  • парадајз — 200 г
  • шаргарепа — 1
  • бели лук — 3 чена
  • суви биљни зачин — по укусу
  • со — по укусу
  • бибер — по укусу

Припрема:

Бело месо исеците на коцке, па га на загрејаном уљу благо пропржите и уз доливање млаке воде наставите динстати док не омекша. Извадите готово месо и оставите га на топлом.

У сок од динстања меса ставите крупно исечен купус и динстајте га док не омекша.

У скоро готов купус додајте со, бибер, суви биљни зачин, ситно исечен бели лук, нарендану шаргарепу и парадајз ољуштен и исечен на коцке. Добро промешајте купус и наставите да га крчкате још пар минута.

Поврће преспите у ватросталну чинију, преко поврћа ставите бело месо, па пилетину са купусом запеците у рерни загрејаној на 200 степени.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

ПРЕГОВОРИ СУ У ТОКУ: Стефано Пиоли напушта Роналда и враћа се у Серију А?!