ИТАЛИЈАНСКИ СКАЛОПИНИ: Гурмански ручак којем нико не може одолети
Једноставно јело које може да послужи и као ручак и као вечера - спрема се лако и веома брзо.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 пара пилећег белог меса
- 1 чен белог лука
- пола главице црног лука
- везица свежег першуна
- паковање печурака
- 2 кашике маслаца или масти
- брашно
- сок од пола лимуна
- 100 мл пилећег бујона
- 100 мл сувог белог вина
- 150 мл павлаке за кување
Припрема:
Пилетину истањите на танке шницле, па је лагано излупајте. Брашно и со промешајте па уваљајте пилеће шницле и пржите на мало масти или маслаца. Када се пилетина испржи склоните је са рингле. У тигању у којем сте пржили пилетину, додајте црни и бели лук, ситно сецкан, а потом и печурке. Када се све продинста, додајте пилећи бујон, сок од пола лимуна и бело суво вино. Шницле вратите у сос од печурака. Све динстајте око пола сата на лаганој ватри. Додајте павлаку за кување и ситно сецкан першун. Након што проври, склоните са рингле и уживајте!

ПИТАЊЕ ЈЕ ДАНА КАДА ЋЕ ОТВОРЕНО ДА УБИЈАЈУ НА УЛИЦИ Вучић: Земља нам је у великој опасности, банда влада улицама! Победићемо ово зло заједно
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се нацији из Палате Србија после четири дана узастопног блокадерског дивљања и напада на објекте, полицију и грађане. Поручио је да је питање дана када ће блокадери да отворено убијају на улици, јер им је само то преостало. Рекао је да ће се у наредним данима чинити да се држава повукла, а онда ће показати сву своју одлучност и искористити сва средства на располагању да се врати поредак и мир у земљу. Са народом и грађанима заједно, победићемо ово зло, поручио је Вучић.
17. 08. 2025. у 12:14 >> 12:44

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

РАЗВОД АНИ ТЕШКО ПАО: Једна фотографија је доказ колико ПАТИ
НЕКАДАШЊА тенисерка Ана Ивановић, ухваћена је на плажи у опуштеном издању, али оно што је свима запало за око јесте избор књиге коју је држала у рукама.
18. 08. 2025. у 07:20
Коментари (0)