ЈУНЕЋИ ГУЛАШ С ПАЛЕНТОМ: Рецепт за ручак који ће вам улепшати дан
Када је реч о јелима на кашику, гулаш је увек у првим редовима. Сервиран уз паленту, пире од кромпира или са домаћом тестенином гулаш добија свој пуни сјај.
Састојци:
За паленту
- кукурузни гриз 250 г
- вода 400 мл
- со 1 кашичица
- маслац 50 г
За гулаш
- јунеће месо 500 г
- парадајз пелат 200 г
- црни лук 2 главице
- шаргарепа 2 корена
- со и бибер по укусу
- млевена зачинска паприка 1 кашика
- ловор 1 лист
Припрема:
На загрејаном уљу пропржите ситно сецкани црни лук, па додајте рендану шаргарепу. После неколико минута додајте и јунеће месо исечено на коцкице, улијте мало вреле воде, додајте ловоров лист и оставите да се крчка.
Кад месо мало омекша, умешајте исецкани пелат и наставите да кувате. По потреби у гулаш доливајте воду, а пред крај додајте зачинску паприку, со и бибер по жељи.
За паленту ставите воду са сољу и маслацем да прокључа. Скините с ватре и уз стално мешање сипајте кукурузни гриз. Вратите на ватру и кувајте десетак минута. Топлу паленту разделите у четири тањира и прелијте јунећим гулашом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИКАНТАН И СОЧАН РУЧАК: Бело месо запечено са сиром и љутом папричицом
10. 05. 2024. у 11:56
ЛЕСКОВАЧКА МУЋКАЛИЦА: Јужњачки специјалитет који ћете у сласт појести
16. 05. 2024. у 19:00
ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?
КАНДИДАТ републиканаца за потпредседника Џеј Ди Венс рекао је у интервјуу Шону Рајану 12. септембра да би мировни план Доналда Трампа за окончање рата у Украјини, могао да укључује, поред осталих аранжмана, успостављање специјалне демилитаризоване зоне између Украјине и Русије, преноси Кијев пост.
12. 09. 2024. у 21:39
"БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ" Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!
ЗЕМЉЕ НАТО-а сада не разговарају само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са новинарима, преноси РИА Новости.
12. 09. 2024. у 18:55
ПИТАЛА САМ ДОКТОРА ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИМ: Ведрана о борби са раком: "Не знам, али имаш велике шансе да полудиш"
СПИСАТЕЉИЦА Ведрана Рудан описала је како изгледа живот особе оболеле од рака, у свом тексту објављеном на сајту Рудан.инфо
15. 09. 2024. у 21:39
Коментари (0)