ЛАЗАЊЕ СА 4 ВРСТЕ СИРА: Нико неће моћи да им одоли

Новости онлине

02. 06. 2024. у 13:00

Овако спремљене су остварење снова сваког љубитеља сира.

ЛАЗАЊЕ СА 4 ВРСТЕ СИРА: Нико неће моћи да им одоли

Foto: Shutterstock

Слојеви нежне тестенине, кремасти сос и не један, не два, већ четири различита сира. И при том су много лакше и брже за припрему од лазања које се припремају са месом.

Састојци:

  • 1 паковање кора за лазање, свеже или обичне
  • 6 кашика несланог путера
  • 1 црни лук, ситно сецкан
  • 2 чена белог лука, ситно исецкан
  • 6 кашика вишенаменског брашна
  • 3 ½ шоље пуномасног млека, топло
  • 1 ловоров лист
  • Прстохват свеже ренданог мушкатног орашчића
  • Со и бибер, према укусу
  • 250 г гауде или другог качкаваља, наренданог
  • 250 г моцарела сира, наренданог
  • 125 г пармезана, наренданог
  • 125 г горгонзола сира, наренданог

Припрема: 

Загрејте рерну на 200 степени.

Сипајте воду у велики лонац, посолите је и сачекајте да проври, а потом скувајте коре за лазање (око два минута мање него што је наведено на паковању). Оцедите их и оставите на науљен плех.

Загрејте путер у средњем тигању, док се не растопи. Додајте лук и бели лук и динстајте док не постане стаклас, а потом додајте брашно и константно мешајте око пет минута. Полако досипајте топло млеко уз стално мешање. Додајте ловоров лист и мушкатни орашчић и наставите да кувате сос док се не згусне. Уклоните ловоров лист и зачините са сољу и бибером. Уклоните са ватре и оставите са стране.

Да би сте саставили лазање, распоредите танак слој бешамел соса у подмазану посуду за печење. Сложите четири до пет кора по дужини један поред другог, са ивицама које се преклапају.

Прелијте слојем бешамела и слојем сваког сира.

Поновите за још два слоја: тестенина, сос, сир.

Прелијте последњи слој тестенине са издашном количином соса, а затим слојем сира. Покријте фолијом.

Пеците у загрејаној рерни око 15 минута. Уклоните фолију, повећајте температуру на 250 степени и наставите да печете још 15 минута или док не порумени.

Извадите из рерне и оставите да одстоји десетак минута пре резања. По жељи украсите першуном или босиљком.

(ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.

22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво

НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.

25. 07. 2025. у 08:55

Коментари (0)

„УЖИВАЈ, РЕЦИКЛИРАЈ И ОДГОВОРНО КОНЗУМИРАЈ“ порука Апатинске пиваре са 31. Дринске регате